Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

2 iulie

- 1504 -

Se stinge din viata Stefan cel Mare

Stefan cel Mare

La 2 iulie 1504 trece in nefiinta Stefan cel Mare, domnitorul Moldovei. Testeaza-ti cunostintele despre Stefan cel Mare in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

Urca pe tronul Moldovei Bogdan al III-lea

La 2 iulie 1504 urca pe tronul Moldovei Bogdan al III-lea. A domnit intre 2 iulie 1504 si 20 aprilie 1517. Este fiul lui Stefan cel Mare.

- 1994 -

Ziua Mondiala a jurnalismului sportiv

In fiecare an, la 2 iulie, se sarbatoreste Ziua internationala a ziaristului sportiv. Aceasta data a fost aleasa in 1994, de catre Asociatia Internationala a Presei Sportive (AIPS), cu prilejul aniversarii a 70 de ani de la infiintare.

- 2001 -

Ziua mondiala a obiectelor zburatoare neidentificate

Marcata anual la 2 iulie, Ziua mondiala a obiectelor zburatoare neidentificate (World UFO Day) a fost stabilita in anul 2001 marcand evenimentul petrecut in noaptea de 2 spre 3 iulie 1947, in SUA, langa Roswell, cunoscut sub denumirea de “incidentul Roswell” si care a starnit numeroase controverse.

- 2019 -

Lansarea filmului "Spider-Man: Far From Home"

La 2 iulie 2019 are loc lansarea filmului "Spider-Man: Far From Home". Filmul a primit critici bune pentru umorul si efectele sale vizuale. A incasat peste 1,1 miliarde de dolari in intreaga lume, facandu-l primul film Spider-Man care a trecut de borna de un miliard de dolari. A fost consemnat si recordul de a fi filmul cu cele mai mari incasari de la Sony Pictures, cel de-al patrulea film cu cele mai mari incasari din 2019 si cel de al 24-lea film cu cele mai mari incasari din toate timpurile. Testeaza-ti cunostintele despre filmele cu Spider-Man si inamicii sai in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

Spider-Man