Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Forsythia
Cistus    Clematis    Clerodendrum    Clianthus    Coreopsis    Cosmos    Cotinus    Crocus    Cyclamen    Cyticus    Dahlia    Danae    Datura    Delephinium    Deutzia    Dianthus    Digitals    Dimorphotheca    Echium    Erica    Erigeron    Euonymus    Felicia    Forsythia    Fuchsia    Rafflesia    
Forsythia


Familia: Oleaceae
Aspect: Arbust
Perioada de inflorire: Primavara
Expunere: Plin soare
Udare: Medie

Forsythia

Cuprinde 5-7 specii, arbusti cu frunze cazatoare de diferite forme si dimensiuni. Au frunze opuse, simple si flori galbene, care se desfac inainte de aparitia frunzelor.

Cultivare: usoara. Speciile de Forsythia se adapteaza la orice fel de teren. Ajustarea trebuie efectuata dupa perioada de inflorire, florile aparand primavara pe ramurile crescute in anul precedent. O data la 3-4 ani se taie ramurile mai slabe. Udarea se face de fiecare data cand terenul o cere, iar ingrasamintele se vor administra la inceputul primaverii. Pe masura ce zilele se scurteaza se raresc udarile.

Reproducere: Se realizeaza mai ales prin butasi . Se ia un butas lemnos (pentru plantare in timpul iernii) sau unul semilemnos (primavara sau vara). Se inmulteste prin ingroparea butasilor.

Pericole: Aceste specii pot fi atacate de o ciuperca din genul Phomopsis, care priovoaca negi pe tulpina si pe ramuri. In acest caz trebuie taiate si arse partile afectate. Ciupercile Alternaria si Phyllosticta provoaca pete si puncte pe frunze, care se combat prin folosirea unor fungicide pe baza de cupru sau dithiocarbamat. Aceste plante mai pot fi atacate si de unele hemiptere din genurile Lygus si Poecilcapsus, care provoaca aparitia unor pete maro-inchis. Acestea se combat cu insecticide pe baza de malathion.

Specii si soiuri: Forsytia suspensa, Forsytia viridissima, Forsytia x intermedia.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate