Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Erigeron
Cistus    Clematis    Clerodendrum    Clianthus    Coreopsis    Cosmos    Cotinus    Crocus    Cyclamen    Cyticus    Dahlia    Danae    Datura    Delephinium    Deutzia    Dianthus    Digitals    Dimorphotheca    Echium    Erica    Erigeron    Euonymus    Felicia    Forsythia    Fuchsia    Rafflesia    
Erigeron


BUNGHISOR

Familia: Compositae
Aspect: tufa
Perioada de inflorire: vara
Expunere: plin soare, penumbra
Udare: medie

Erigeron

Genul Erigeron sunt plante erbacee anuale, bianuale sau perene foarte potrivite pentru cultivarea in borduri.

Cultivare: Se planteaza pe terenuri bine dernate, expuse la soare, udandu-se regulat. In timpul perioadei de inflorire se adauga putin fertilizant in apa de udat. toamna se taie tulpinile de la baza si se acopera cu frunze uscate pentru a le proteja de frigul iernii.

Reproducere: Cea mai utilizata metoda este inmultirea prin divizarea tufelor, primavara sau toamna. Inmultirea prin insamantare se efectueaza in martie-aprilie sau iulie-august.

Specii si soiuri: Erigeron alpinus, Erigeron glaucus, Erigeron specious, Erigeron auranticus, Erigeron aureus, Erigeron karvinskianus.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate