Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Cyticus
Cistus    Clematis    Clerodendrum    Clianthus    Coreopsis    Cosmos    Cotinus    Crocus    Cyclamen    Cyticus    Dahlia    Danae    Datura    Delephinium    Deutzia    Dianthus    Digitals    Dimorphotheca    Echium    Erica    Erigeron    Euonymus    Felicia    Forsythia    Fuchsia    Rafflesia    
Cyticus


SALCAM GALBEN, GROZAMA

Familia: Leguminosae
Aspect: tufa
Perioada de inflorire: aprilie - mai
Expunere: plin soare
Udare: redusa

Cyticus

Originar din Europa, Asia mica si Africa de Nord, se cultiva in gradini si pe terase, infloresc primavara in culori galben sau alb.

Cultivare: Se planteaza in lunile mai-iunie intr-un loc aerisit si la soare si se uda din abundenta din mai pana in octombrie, adaugand fertilizant lichid odata la doua saptamani.

Reproducere: Din lastarii tineri semilemnosi impreuna cu o portiune din tulpina se obtin butasii, intre aprilie si mai. Se planteaza intr-un compost special amestecat cu nisip, se pastreaza la temeratura de 21 0C, umiditate potrivita si departe de razele directe ale soarelui pana cand apar primele radacini. Insamantarea se face in martie, intr-un compost pentru seminte, la o adancime de 5-6 mm.

Pericole: Planta poate fi afectata de paduchele verde si de paianjenul rosu. Pot fi combatute cu produse specifice.

Specii si soiuri: Cytisus canariensis si Cytisus racemosus, ating inaltimi de 1,8 m si au flori galbene. Cytisus canariensis, Cytisus filipes, Cytisus supranubius, Cytisus scoparius, Cytusus x praecox, sunt arbusti la fel de frumosi cu flori parfumate de la galben pal la galben intens.

Shop Clopotel.ro

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate