Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Clianthus
Cistus    Clematis    Clerodendrum    Clianthus    Coreopsis    Cosmos    Cotinus    Crocus    Cyclamen    Cyticus    Dahlia    Danae    Datura    Delephinium    Deutzia    Dianthus    Digitals    Dimorphotheca    Echium    Erica    Erigeron    Euonymus    Felicia    Forsythia    Fuchsia    Rafflesia    
Clianthus


Familia: leguminoase
Aspect: catarator
Perioada de inflorire: martie - iunie
Expunere: la soare
Udare: medie

Clianthus

Clianthus puniceus, originara din Noua Zeelanda si Clianthus formosus, originara din Australia sunt cele doua specii ale genului destul de delicate care pot fi cultivate in gradina doar in regiunile cu clima blanda.

Cultivare: Din doi in doi ani, primavara, se face transplantarea in compost format dintr-o parte turba, doua parti pamant fertil si una de nisip. Planta trebuie expusa intr-un loc insorit si protejat de vanturi. Din aprilie pana in octombrie trebuie udata abundent, adaugandu-se un fertilizant lichid la fiecare 3-4 saptamani pe toata perioada cresterii. Toamna si iarna se protejeaza planta prin invelire in folie de plastic.

Reproducere: Se inmulteste prin butasi, in aprilie-mai.

Pericole: Daca apar paianjeni rosii, frunzele trebuie stropite cu un acaricid specific, iar in cazul aparitiei paduchilor, cu un insecticid.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate