Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Queen
ABBA    AC/DC    Aerosmith    Bee Gees    Deep Purple    Depeche Mode    Genesis    Iron Maiden    Led Zeppelin    Metallica    Pink Floyd    Queen    Rolling Stones    Scorpions    The Beatles    The Doors    U2    
Queen


Queen este o formatie britanica de muzica rock ce a fost prezenta in industria muzicata in anii 1970, 1980 si la inceputul anilor 1990. Membrii trupei sunt: Freddie Mercury, Brian May si Roger Taylor, membrii ce au format pana in 1971 trupa Smile. Acestora li se alatura si John Deacon completand structura completa a formatiei.

Queen

Succesul trupei Queen s-a consacrat la mijlocul anilor 1970. De atunci si pana in prezent vestita trupa are o baza de fani din toate colturile lumii. De-a lungul carierei, trupa a fost puternic criticata, insa in ciuda acestui fapt publicul nu a incetat sa-i asculte si sa le recunoasca forta creatoare. Formatia Queen a avut o puternica influenta asupra artistilor de mai tarziu facand parte din subcurente precum arena rock, glam rock, hard rock, heavy metal si rock progresiv. Albumul de debut, "QUEEN", a fost lansat in 1973, album ce n-a atras prea mult atentia publicului, dar a reusit sa produca un hit pentru posturile de radio - "Keep Yourself Alive".

Pentru majoritatea albumelor formatiei fiecare membru a scris cel putin o piesa, si, desi, Freddie Mercury a compus multe hituri, nu a fost nicidecum compozitorul dominant; cei patru se considerau egali din punct de vedere al creativitatii.

QueenQueen

In 2004, cu ocazia alegerii formatiei si in institutia similara britanica, U.K. Music Hall of Fame s-a mentionat video-ul promotional al celor patru membrii ai Queen si anume Bohemian Rhapsody, una din peisele cele mai celebre, ca fiind factorul declansator al erei video.

La cateogoria album, trupa Queen a avut un total de 18 locuri intai, la categoria single 17 locuri, si de asemenea, 8 locuri intai la categoria DVD.

Discografie:

- Queen I (1973)
- Queen II (1974)
- Sheer Heart Attack (1974)
- A Night At The Opera (1975)
- A Day At The Races (1976)
- News Of The World (1977)
- Jazz (1978)
- The Game (1980)
- Flash Gordon (1980)
- Hot Space (1982)
- The Works (1984)
- The Complete Works (1985)
- A Kind Of Magic (1986)
- The Miracle (1989)
- Innuendo (1991)
- Made In Heaven (1995)
- Album de studio fara nume Queen + Paul Rodgers 2008 (2008)

(A.M.)
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate