Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Pink Floyd
ABBA    AC/DC    Aerosmith    Bee Gees    Deep Purple    Depeche Mode    Genesis    Iron Maiden    Led Zeppelin    Metallica    Pink Floyd    Queen    Rolling Stones    Scorpions    The Beatles    The Doors    U2    
Pink Floyd


Pink Floyd este o faimoasa trupa britanica de rock progresiv fondata in anul 1965. Aceasta formatie a incantat intotdeauna prin textele sale filosifice, prin compozitiile rock clasic revolutionar, prin experimentele sonore,  prin originalitate, prin coperte de albume muzicale si de asemenea prin concerte live.

Trupa era formata din Syd Barrett(vocal, chitara), Roger Waters(chitara bass), Rick Wrignt(clape) si Nick Manson (baterie). Barret a parasit trupa in 1968, la insistentele celorlalti membrii, deoarece avea un comportament bizar, fiind inlocuit cu David Gilmour.

Pink Floyd

La inceput, trupa s-a bucurat de un modest succes, insa dupa ce a venit in trupa David Gilmour, formatia si-a rafinat muzica. Albume ca "The Dark Side if the Monn", "Wish you were here", "Animals" si "The Wall" au ajuns la un succes international, avand un mare impact asupra muzicii rock'n'roll. De-a lungul carierei, formatia Pink Floyd un numar de peste 75 de milioane de albume muzicale doar in S.U.A. si peste 200 de milioane de albume in restul lumii.

Discografie:

- The Piper at the Gates of Dawn (1967)
- A Saucerful of Secrets (1968)
- Music From the Film More (1969)
- Ummagumma (1969)
- Atom Heart Mother (1970)
- Meddle (1971)
- Obscured by Clouds (1972)
- Dark side of the Moon (1973)
- Wish You Were Here (1975)
- Animals (1977)
- The Wall (1979)
- The Final Cut (1983)
- A Momentary Lapse of Reason (1987)
- The Division Bell (1994)      
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate