Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Led Zeppelin
ABBA    AC/DC    Aerosmith    Bee Gees    Deep Purple    Depeche Mode    Genesis    Iron Maiden    Led Zeppelin    Metallica    Pink Floyd    Queen    Rolling Stones    Scorpions    The Beatles    The Doors    U2    
Led Zeppelin


Led Zeppelin

In 1968 lua nastere prima varianta a trupei Led Zeppelin sub numele "The New Yardbirds". Jimmy Page (chitara, mandolina), John Paul Jones (chitara bas, orga electronica, melotron, blockflote, mandolina), Robert Plant (voce, muzicuta) si John Bonham (tobe, percutii, voce) s-au inteles foarte bine de la inceput plecand intr-un turneu in peninsula Scandinavica in octombrie, 1968.

In 1969 "The New Yardbirds" devin "Led Zeppelin" si lanseaza primul album ce se bucura de un imens succes, in doua luni, albumul prinzand top 10 Billboard.

In 1973, Led Zeppelin a inceput sa stearga recordurile in materie de vanzari stabilite de Beatles. Pana in 1975, Led Zeppelin ajunsese cel mai bine vanduta trupa rock din lume.

Led Zeppelin

Trupa s-a despartit imediat dupa moartea tragica a tobosarului John Bonham. Membrii trupei au decis ca fara Bonham nu poate exista Led Zeppelin.

Faimosii Zeppelin au experimentat cu multe stiluri muzicale de-a lungul celor 10 albume. Au pornit de la combinatia de blues cu heavy metal indulcita de misticul folk si au ajuns la rock psihedelic calmat de linistea stilului funk. Poate de aceea muzica lor a ajuns sa obtina valoarea pe care o are azi si pe care doar doua alte trupe au mai reusit s-o pastreze: The Beatles si Pink Floyd.

Led Zeppelin

Discografie

* Led Zeppelin I - 1968
* Led Zeppelin II - 1969
* Led Zeppelin III - 1970
* Led Zeppelin IV - 1971
* Houses of the Holy - 1973
* Physical Graffiti - 1975
* Presence - 1976
* The Song Remains The Same - 1976
* In Through The Out Door - 1979
* Coda - 1982

(G.C.)
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate