Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Genesis
ABBA    AC/DC    Aerosmith    Bee Gees    Deep Purple    Depeche Mode    Genesis    Iron Maiden    Led Zeppelin    Metallica    Pink Floyd    Queen    Rolling Stones    Scorpions    The Beatles    The Doors    U2    
Genesis


In 1967, Peter Gabriel si Tony Banks au pus bazele formatiei Genesis, pe cand erau doar studenti la Charterhouse School. Formatia initiala era alcatuita din Peter Gabriel (voce), Mike Rutheford (bass) si Chris Stewart (tobe).

Dupa ce au ajuns la o intelegere cu Jonathan King, Genesis lanseaza primul album in 1969, "From Genesis to Revelation". In timpul inregistrarilor, Chris Stewart paraseste formatia fiind inlocuit de John Silver. King are o influenta nefasta asupra trupei iar Genesis rupe contractul cu el dupa ce primul album devine un esec.

Alaturi de un nou tobar, John Mayhew, Genesis obtine un contract cu casa de discuri Charisma Records. Se naste albumul "Trespass", iar Anthony Philips paraseste trupa in 1970, datorita unor probleme de sanatate. Plecarea lui Phillips a fost resimtita de Banks si Rutherford, care il considerau forta trupei considerand-ul de neinlocuit. Genesis a mers mai departe inlocuindu-l pe tobosarul John Mayhew cu Phil Collins in 1970. Steve Hackett a fost si el adus si el in trupa de Peter Gabriel.

Primul album in noua formula, "Nursery Crime", este lansat in 1971 si contine prima piesa interpretata vocal de Phil Collins, "For Absent Friends". Urmeaza albumul din 1972, "Foxtrot" care i-a propulsat pe membrii Genesis printre compozitorii si performer-ii respectati ai acelor vremuri.

A urmat albumul din 1973, "Selling England by the Pound" care a primit laude atat din partea criticilor cat si a fanilor. In aceasta perioada chiaristul Steve Hackett incearca noi tehnici de a canta.

Genesis se implica in alte proiecte ambitioase cum ar fi albumul "The Lamb Lies Down on Broadway"(1974). Peter Gabriel se indeparteaza de formatie, ajungand sa o paraseasca in 1975.

Trupa a inceput sa caute un nou solist dupa plecarea lui Gabriel. Phil Collins primeste misiunea de a cauta un inlocuitor pentru Peter Gabriel. Collins isi da seama, dupa cateva auditii, ca el este cel mai potrivit pentru rolul de solist. Membrii trupei nu erau convinsi ca Phil va putea umple golul lasat de Gabriel dar l-au ales intr-un final ca vocalist.

Collins s-a dovedit a fi perfect pentru rolul de solist Genesis. Primul album in noua formula: "A Trick of the Tail" s-a bucurat de succes dar Collins avea o noua problema: gasirea unui tobosar care sa-l inlocuiasca pe el. Acest nou tobosar s-a dovedit a fi Bill Buford (Yes). Trupa lanseaza in 1977 "Wind and Wuthering", albumul care contine piesele "Eleventh Earl of Mar" si "Afterglow".

Genesis

Chitaristul Steve Hackett paraseste trupa datorita unor neintelegeri si se indreapta catre o cariera solo. Genesis devine astfel un trio. In 1978, trupa lanseaza "...And There Was Three...". Albumul marcheaza si o schimbare in directia muzicala a trupei. Genesis devine astfel o trupa difuzabila la radio. "And there was three" devine primul album care primeste discul de aur in SUA.

Dupa un divort dureros de sotia sa, Phil Collins incepe sa lucreze pentru un nou album "Duke". Albumul ajunge pe primul loc in Marea Britanie. Urmeaza in 1981, albumul "Acab". Albumul contine o colaborare cu Earth, Wind and Fire pe piesa "No reply at all".

In 1982 , Genesis lanseaza albumul dublu: "Three Sides Live" iar in cadrul unui concert la Milton Keynes Bowl a avut loc reuniunea trupei cu membrii fondatori Gabriel si Hackett.

Albumul "Genesis" este lansat in 1983 si a devenit albumul numarul 1 in Marea Britanie avand ca single-uri "Mama", "That's all" si "Home by the Sea".

Genesis au lansat cel mai bine vandut album al lor in 1986, "Invisible Touch". Albumul contine 5 single-uri de top 5 in topurile din SUA: "Throwing It All Away", "In Too Deep", "Tonight, Tonight, Tonight", "Land of Confusion" si "Invisible Touch".

A urmat, in 1991 albumul "We can't dance", acesta fiind ultimul album de studio care il includea pe Phil Collins. Album-ul s-a bucurat de succes mai ales datorita single-urilor: "Jesus He Knows Me", "I Can't Dance" si "No Son Of Mine". Intre timp, Collins se bucura de o cariera solo de succes, acesta ajungand si producator si actor.

Pe 1 decembrie 2005, trupa a emis un comunicat in care preciza ca nu exista planuri de reunire.

Discografie:

Live Over Europe - 2007

Turn It On Again [Tour Edition] - 2007

A Trick Of The Tail - 2005

Platinum Collection - 2004

Archives 2 - 2003

Genesis Archive 2: 1976-1992 - 2000

Turn It On Again: The Hits - 1999

Genesis Archive: 1967-1975 - 1998

Calling All Stations - 1997

The Way We Walk Vol. 2: The Longs - 1993

The Way We Walk, Vol. 1: The Shorts - 1992

We Can't Dance - 1991

Interview Picture Disc - 1987

Invisible Touch (Remastered) - 1986

Invisible Touch - 1986

Genesis - 1983

Three Sides Live - 1982

Abacab - 1981

Duke - 1980

And Then There Were Three - 1978

Seconds Out - 1977

Wind & Wuthering [2007 Remaster] - 1976

Wind & Wuthering - 1976

Trick Of The Tail - 1976

The Lamb Lies Down On Broadway - 1974

Genesis Live - 1973

Selling England By The Pound - 1973

Foxtrot - 1972

Nursery Cryme - 1971

Trespass - 1970

From Genesis to Revelation - 1969

And the Word Was - 1969

Where the Sour Turns to Sweet - 1969

(C.G.)
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate