Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Felicia
Cistus    Clematis    Clerodendrum    Clianthus    Coreopsis    Cosmos    Cotinus    Crocus    Cyclamen    Cyticus    Dahlia    Danae    Datura    Delephinium    Deutzia    Dianthus    Digitals    Dimorphotheca    Echium    Erica    Erigeron    Euonymus    Felicia    Forsythia    Fuchsia    Rafflesia    
Felicia


MARGARETA ALBASTRA

Familia: Compositae
Aspect: ierbos, tufa
Perioada de inflorire: iunie - august
Expunere: plin soare
Udare: redusa

Felicia

Genul Felicia cuprinde specii perene sau anuale, cu flori ca ale margaretei, dar de culoare albastra.

Cultivare: Se planteaza in lunile aprilie, mai intr-un compost fertilizat sau unul format din doua parti pamant de flori, una de turba si una de nisip. Plantele se pastreaza intr-un loc insorit si se uda des, adaugandu-se in perioada de inflorire un fertilizant lichid in apa de udat.

Reproducere: Speciile anuale ale genului se insamanteaza in februarie-martie, intr-un compost special, presarandu-se deasupra un strat de nisip. Cand plantele au atins inaltimea de 5-8 cm se planteaza ca niste plante adulte.

Pericole: Margareta albastra trebuie protejata de frig si nu trebuie udata excesiv, pamantul fiind mentinut in permanenta umed.

Specii si soiuri: Felicia amelloides, Felicia pappei, Felicia bergeriana.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate