Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Dimorphotheca
Cistus    Clematis    Clerodendrum    Clianthus    Coreopsis    Cosmos    Cotinus    Crocus    Cyclamen    Cyticus    Dahlia    Danae    Datura    Delephinium    Deutzia    Dianthus    Digitals    Dimorphotheca    Echium    Erica    Erigeron    Euonymus    Felicia    Forsythia    Fuchsia    Rafflesia    
Dimorphotheca


DIMORFOTECA

Familia: Compositae
Aspect: tufa
Perioada de inflorire: vara
Expunere: plin soare
Udare: medie

Dimorphotheca

Originare din Africa de Sud, plantele genului Dimorphotheca sunt cultivate in special in zone cu clima blanda. Genul cuprinde sapte specii de plante erbacee anuale si perene.

Cultivare: Se planteaza primavara tarziu, in soluri fertile, bine drenate, in plin soare. Vara trebuie udate mai mult, avand totusi grija ca apa sa nu balteasca. Toamna tundeti plantele chiar de la nivelul solului pentru a le asigura protectie pe timpul iernii.

Reproducere: Se insamanteaza in martie intr-un loc protejat de frig si se rasadesc in mai.Specia Dimorphotheca aurantiaca se poate inmulti si prin butasi semilemnosi, in luna august, intr-un compost alcatuit din nisip si turba. Plantutele vor fi puse la adapost in timpul iernii si vor fi plantate definitiv, in locul ales, in luna mai.

Pericole: Poate fi atacata de mucegaiul alb, in anotimpurile ploioase si umede.

Specii si soiuri:
Perene: Dimorphotheca aurantiaca, Dimorphotheca eklonis, Dimorphotheca barberiae.
Anuale: Dimorphotheca pluvialis, Dimorphotheca x hybrida.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate