Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Delephinium
Cistus    Clematis    Clerodendrum    Clianthus    Coreopsis    Cosmos    Cotinus    Crocus    Cyclamen    Cyticus    Dahlia    Danae    Datura    Delephinium    Deutzia    Dianthus    Digitals    Dimorphotheca    Echium    Erica    Erigeron    Euonymus    Felicia    Forsythia    Fuchsia    Rafflesia    
Delephinium


NEMTISOR, GHEATA-CATANEI

Familia: Ranunculaceae
Aspect: ierbos
Perioada de inflorire: vara
Expunere: plin soare
Udare: abundenta

Delephinium

Genul Delphinium contine aproximativ 250 de specii de plante anuale, bianuale si erbacee perene, impartite in trei grupe: Belladona, Pacific si Elatum.

Cultivare: Plantele au nevoie de un pamant fertil, bogat in humus, drenat si o pozitie deschisa, in plin soare. Trebuie sa fie sustinute cu suporturi instalate cand plantele sunt inca mici. Pe timpul perioadei de crestere se uda din abundenta si se administreaza ingrasaminte.

Reproducere: Plantele anuale si bianuale se pot inmulti prin insamantare, toamna sau primavara. Cei mai multi dintre hibrizi se inmultesc insa prin divizarea tufelor sau prin butasi, la inceputul primaverii.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate