Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Argumente pentru care Pluto nu mai este considerata planeta sunt: 1. Este mult mai mica (avand masa chiar de cinci ori mai mica decat Luna); 2. Orbita lui Pluto intersecteaza orbita planetei Neptun (pentru o perioada de 20 de ani din cei aproximativ 248 de ani cat dureaza miscarea sa de revolutie). Nicio alta planeta nu intersecteaza orbita altei planete. Doar cometele si asteroizii fac acest lucru); 3. Nu a curatat spatiul cosmic din vecinatatea orbitei sale, adica se intalneste in mod regulat cu asteroizi aflati in apropierea orbitei sale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce a fost inventat corpul gardienilor publici? Ca sa aiba si politaii de cine rade.

› vrei mai mult

Nu-mi place scoala. Cum sa o indragesc?

01 August 2022

Nu-mi place scoala. Cum sa o indragesc?

Ce ne place cel mai mult la scoala? Vacantele, ar raspunde cei mai multi elevi. Si e normal sa fie asa, pentru ca ele sunt rasplata pentru efortul depus in timpul perioadelor de cursuri. Sunt multi cei care spun oricand si oricui ca lor nu le place scoala si daca te numeri printre ei, iti propunem un mic exercitiu.


Invata sa privesti scoala altfel


Nu zice nimeni ca daca nu iti place scoala o sa o indragesti imediat ce vei termina de citit acest articol. Dar poate macar o vei privi cu inima mai deschisa si, in timp, viziunea ti se va schimba.


Gandeste-te la scoala ca la o misiune. Asa cum parintii se duc la serviciu, jobul tau e sa mergi la scoala. Ei primesc salariu, tu primesti note. Vei spune ca tu primesti si teme pentru acasa. Dar si ei la fel. Doar i-ai vazut lucrand si de acasa, nu?


Incearca sa nu fii niciodata nepregatit. Vei vedea ca daca vei intampina fiecare ora de curs cu niste cunostinte deja acumulate, nu o sa mai para atat de neplacute nici macar materiile mai complicate.


Participa activ la ore. Faptul ca te vei simti parte din curs te va stimula sa inveti si mai mult si sa iti folosesti apoi cunostintele. Faptul ca nu vei mai asista doar pasiv la cursuri iti va da o mai mare determinare, iar rezultatele bune si aprecierile profesorilor vor face scoala sa nu mai para chiar atat de rea.


Ofera-ti timp si in afara vacantelor. Stim ca ai multe teme si mult de invatat, dar invata sa iti faci timp pentru tine. Daca vei reusi sa te si relaxezi intre scoala si teme, s-ar putea sa nu ti se mai para o corvoada atat de mare.


Fa lucrurile interesante. Stabileste-ti obiective si termene si incearca sa le respecti si sa te autodepasesti. Nu trebuie sa intri in competitie cu altii, ci doar cu tine. Pe masura ce vei vedea ca devii mai bun si ca acumulezi mai multe cunostinte, scoala in sine, cu orarul ei incarcat si cu sistemul care poate nu iti este pe plac, nu va mai parea un loc atat de rau.


Imprieteneste-te cu colegii. Desigur ca ii stii pe toti din clasa, insa, incearca sa ii cunosti mai bine. Cand vei descoperi ca ai interese comune cu multi dintre ei, gusturi similare, ca va pasioneaza aceleasi lucruri, te vei duce cu mai mare placere la ore, chiar si doar de dragul de a te intalni cu prietenii tai.


Fa-ti viata usoara! Scoala poate sa para neplacuta din cauza volumului mare de lectii si de informatii. Dar daca stii cum sa iti imparti sarcinile eficient, totul va deveni mai simplu. Ia notite la ore, invata cate putin in fiecare zi, respecta un orar definit pentru lectii, respecta termenele limita, intreaba atunci cand nu intelegi ceva si vei vedea ca totul va parea mai usor decat inainte si poate chiar va incepe sa-ti placa scoala.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

Sase motive pentru care avem nevoie de teme de vacanta
Stiai ca scoala are 10 beneficii?
La ce imi trebuie in viitor matematica?
Care este rolul temelor pentru acasa?
Cum pot sa am timp de joaca intre teme si scoala
Cum sa inveti mai usor la matematica? Sfaturi de la un profesor
Cum sa inveti mai usor? Trei metode eficiente
Cum putem invata sa facem temele singuri

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri