Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Denumirea speciei viespe gigant asiatica a fost schimbata in viespe gigant nordica deoarece denumirea nu transmite informatii unice despre biologia sau comportamentul speciei iar denumirea unei insecte daunatoare ar putea consolida in mod neintentionat sentimentul antiasiatic.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda trece cu masina pe rosu. O politista o trage pe dreapta si ii cere buletinul. La care blonda raspunde:
-Cum arata buletinul?
-E un obiect dreptunghiular cu o poza pe el!!!!!!!!!!!!!!!!
Blonda isi cauta prin geanta si da de oglinda, aceasta se uita si vede "o poza" si pe deasupra mai era si dreptunghiulara
-Poftiti buletinul.
Politista se uita in oglinda si se vede pe ea insasi la care ii spune blondei:
-Ma scuzati nu am stiut ca sunteti politista.

› vrei mai mult

Cum sa inveti mai usor la matematica. Sfaturi de la un profesor

23 Martie 2022

invatatul la matematica
Matematica este o materie care da multor elevi batai de cap. Insa, chiar daca iti vine greu sa crezi, ea poate fi chiar usoara. Sau mai usoara, macar. Iar secretele ei nu sunt chiar atat de mari cum par.


Un profesor de matematica din SUA, Jerry Brodkey, a realizat un ghid simplu de urmat pentru orice elev, indiferent de programa studiata. Matematica e matematica in orice tara, pana la urma. Iata care sunt sfaturile lui pentru a te ajuta sa inveti mai usor la matematica:


1. Fa-ti toate temele. Mai ales la matematica, ele sunt esentiale, pentru ca exercitiul este foarte important si te ajuta sa consolidezi notiunile predate in clasa.


2. Incearca sa nu lipsesti de la ore. Continuitatea este esentiala, pentru ca fiecare lectie are legatura cu cea dinainte si cu cea de dupa. Cand nu ai de ales, roaga un coleg sa iti spuna ce s-a predat, sa iti explice ce nu ai inteles, iar apoi eventualele nelamuriri ar trebui sa le rezolvi cu profesorul.


3. Cand faci greseli in teme sau in teste, incearca sa intelegi de unde au venit si sa retii pentru data viitoare. Cere explicatii, daca ai neclaritati.


4. Intreaba acolo unde nu ai inteles ceva. Profesorii prefera sa lamureasca un lucru pe loc, iar alti colegi care poate nu au curajul sa intrebe vor beneficia si ei. Cere explicatii suplimentare oricand simti nevoia, pentru ca unele lucruri trebuie intelese, nu doar invatate mecanic.


5. Invata bine, bine operatiile esentiale: adunarea si scaderea, inmultirea si impartirea. Fara ele iti va fi mult mai greu. Test rapid: cat fac 7x9? Daca nu ai raspuns imediat, e clar ca ai nevoie de mai mult exercitiu.


6. Studiaza cu un coleg sau un prieten care este bun la matematica sau cere-le parintilor un meditator, in cazul in care simti nevoia sa lucrezi individual cu un profesor, mai ales inainte de examene importante.


Desi sunt indicatii care vin de la un profesor, ai sa fii surprins cat sunt de utile. Spor la exercitii si probleme!

Inapoi la lista de stiri