Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Este un mit faptul ca urechelnitele ne intra in urechi, unde penetreaza timpanul si apoi depun oua. E posibil ca de-a lungul timpului unele urechelnite sa fi ajuns in organele auditive ale unor persoane, dar nu mai des decat ar face-o si alte insecte.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda vorbeste la telefon cu prietena ei cea mai buna.
-M-am ingrasat 3 kilograme.
-Dar de la ce? se mira prietena.
-Cred ca de la plombe. Magenetii de la usa frigiderului ma tot trag in bucatarie.

› vrei mai mult

Stiai ca scoala are 10 beneficii?

03 Mai 2022

scoala

Scoala este locul in care mergi sa inveti lucruri care te pregatesc pentru viata, in care acumulezi cunostinte indispensbile (la pachet si cu unele de care, e drept, nu vei avea mare nevoie in viata, dar asta e alta discutie, mai ampla). Scoala e obligatorie in Romania pana in clasa a XII-a, este o lege pentru asta, menita sa previna abandonul scolar, insa nu tuturor le place atat de mult sa mearga la scoala.


Pentru unii scoala este locul in care merg cu drag, pentru a invata si a socializa cu copii de varsta lor, in timp ce altii o vad doar ca pe un rau necesar.


Scoala are, insa, o multime de beneficii, unele stiute, altele la care poate nu te-ai gandit pana acum. Si chiar si acele materii care ti se par inutile iti aduc un plus.


Incepem cu inceputul: la scoala inveti sa scrii (1) si sa citesti (2), abilitati indispensabile in viata. Poti invata asta si acasa, desigur, insa faptul ca o faci intr-un cadru organizat, dupa metode pedagogice clar definite si cu rezultate demonstrate in timp, face acest proces mult mai simplu.


La scoala inveti sa intelegi ce scrii si citesti (3), sa combini informatii si sa le aplici consistent in viata de zi cu zi.


Tot ce inveti la scoala devine parte a culturii tale generale (4), acel bagaj de informatii si notiuni care, intr-un fel sau altul, iti sunt de folos pe tot parcursul vietii; cultura generala poate fi, desigur, imbogatita si acasa, prin citit si, de ce nu, prin experimente in care aplici ceea ce ai invatat (atentie, insa, ca nu orice inveti la scoala poate fi incercat cu adevarat acasa).


La scoala inveti sa te adaptezi la un grup (5), sa socializezi (6), sa lucrezi in echipa (7), sa respecti reguli de conduita si de convietuire cu oameni care nu iti sunt familie (8).


Scoala iti ofera acces la informatii si domenii pe care altfel poate nu te-ai gandi sa le accesezi.


Scoala este pentru multi locul in care isi descopera si isi dezvolta talentul in domenii precum sportul sau arta, talente pe care le transforma apoi intr-un mod de viata (9).


La scoala ai ocazia sa cunosti diferite tipuri de persoane. Cu unii te imprietenesti, de altii inveti sa stai mai departe, iar asta se numeste acumulare de experienta in relatiile cu alti oameni (10).

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri