Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Muzeul Satului din Bucuresti a fost fondat in anul 1936.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Bula?
- Da, mama.
- Esti acasa?
- Nu, e o caseta cu vocea mea..!

› vrei mai mult

Sase motive pentru care avem nevoie de teme de vacanta

13 Iunie 2022

teme de vacanta

A inceput vacanta mare si e probabil cea mai fericita perioada din an pentru orice elev. Chiar daca abia asteptam sa ne bucuram de timpul liber, cu siguranta si voi ati primit teme de vacanta.


Multi nu gasim rostul temelor pentru vacanta primite de la scoala. E si normal pe undeva sa ne intrebam de ce, daca suntem in vacanta, trebuie sa facem in continuare teme. Care este, pana la urma, rolul lor, in afara de a ne strica buna dispozitie?


Adevarul e ca in vacante ne relaxam atat de mult, incat putem uita, pur si simplu, mare parte din tot ce am invatat. Prin urmare, temele de vacanta au rolul de a ne ajuta sa consolidam si sa ne reamintim cunostintele pe care le-am acumulat. Gandeste-te ca fara teme de vacanta ai putea sa te prezinti anul urmator in prima zi de scoala fara sa mai stii absolut nimic din ceea ce ai invatat in trecut.


Cand avem de facut teme de vacanta facem, practic, un fel de antrenament pentru creier: recapitulam cele invatate in timpul scolii si, in acelasi timp, nu uitam cum e sa invatam.


De obicei primim teme de vacanta la romana si matematica, mai rar la alte materii. Exercitiile si lecturile ne ajuta sa ramanem, intr-o oarecare masura, conectati la ideea de scoala, de a invata, pentru ca la reluarea cursurilor sa nu fim nu doar nepregatiti, ci si complet detasati de tot ceea ce presupune scoala.


De multe ori temele de vacanta te pot ajuta sa intelegi mai bine lucruri care la scoala ti-au scapat. Fara presiunea notelor, a ascultatului, a testelor mintea noastra se deschide, intr-un fel, si poate reusim sa asimilam mai bine anumite informatii si sa le folosim cu mai mare usurinta.


De ce sa nu amani temele de vacanta pentru ultimele saptamani dinainte scolii


Vacanta mare dureaza aproape trei luni si e firesc sa nu te grabesti cu temele pentru vacanta primite de la dascalii de la scoala. Totusi, ar fi bine sa iti faci un program pentru efectuarea temelor, astfel incat sa nu iti aglomerezi ultimele saptamani de vacanta. Daca acum nu ai chef de ele, cand vacanta este abia la inceput, cu atat mai putin vei avea pe final, cand vei vrea sa profiti de orice zi din cele ramase.


Daca ai primit lecturi obligatorii pentru vacanta, incearca sa citesti macar cate doua ore pe zi. Vara este oricum foarte cald la pranz, de exemplu, deci nu poti face prea multe.


Exercitiile la matematica pot fi impartite in calupuri. Poti sa faci cate unul pe zi sau la doua zile sau iti poti stabili un numar de exercitii pe care sa le faci saptamanal. Oricare ar fi „orarul”, iti va fi mai usor sa le faci pe rand, decat pe toate deodata.


Temele pentru vacanta sunt, contrar a ceea ce ai putea crede, chiar foarte utile pentru orice elev. Nu sunt, nicidecum, o metoda a profesorilor de a ne strica vacanta, ci un fel de mana de ajutor pentru a nu uita materia.


Cum te ajuta concret temele de vacanta? Iti antreneaza memoria, dezvolta gandirea si te invata sa iti imparti timpul intre relaxare si lectii. Iata, deci, ca nu sunt deloc chiar atat de rele, daca inveti cum sa te ocupi de ele astfel incat sa nu ajunga sa reprezinte un stres.

Citeste si articolele de mai jos:

Sapte motive pentru care trebuie sa iti faci temele pentru acasa

Cum pot sa am timp de joaca intre teme si scoala

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri