Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge un barbat la psihiatru:
-Domule doctor! Nu mai pot,sotia mea are o suta de pisici si nu mai suport mirosul!
-Dar nu ati incercat sa deschideti geamul? intreaba psihiatrul.
-Ei,Pai atunci ar zbura cei o mie de pormubei ai mei!

› vrei mai mult

Cum putem invata sa facem temele singuri

16 Februarie 2022

temele

Temele pentru acasa sunt un rau necesar. Cu cat accepti asta mai repede si cu cat te apuci mai curand de ele, cu atat iti va fi mai usor. Cum putem invata sa facem temele singuri? Sunt cateva trucuri bune de stiut si cu ajutorul lor le vom face o surpriza parintilor si vom termina mai repede cu lectiile.


Cand vii de la scoala este normal si benefic sa iei o pauza, pentru a te odihni. De obicei amani lectiile pe care le ai de facut pentru ca te-ai obisnuit sa le faci cu mama sau cu tata, cand au si ei timp. Ei bine, ce ar fi daca ai invata sa te ocupi singur de temele pentru acasa?


Ai nevoie de organizare


Asa cum ai un orar la scoala, e bine sa ai si un orar al temelor. De preferat este sa le faci in avans, nu sa ingrasi porcul in ajun, cum se zice. Unele teme necesita mult timp si atentie, iar cand esti pe graba este posibil sa iti scape ceva important sau pur si simplu sa dureze chiar mai mult decat ti-ai fi dorit.


Ia-ti la indemana tot ce ai nevoie


Cand te apuci de teme, aduna pe birou, in ordine, toate materialele de care ai nevoie. Astfel nu vei risca sa iti fie distrasa atentia cat timp te ridici sa mai iei o carte sau un caiet. Orice intrerupere mica se poate transforma in una mare, atentia si concentrarea se risipesc si poate fi greu sa te reapuci de teme.


Atentie la dispozitivele care te distrag


Poate crezi ca daca merge televizorul sau radioul iti va fi mai usor, insa zgomotul de fond, precum si sunetul notificarilor de pe telefon nu te lasa sa te concentrezi la ce ai de facut. Cateva ore, pana termini, te poti lipsi de ele.


Apeleaza la parinti doar ca sa te verifice


Desi crezi ca parintii te pot ajuta sa termini temele mai repede, si chiar daca este asa, poti fi tu „adultul” din casa si sa ii rogi sa te lase sa lucrezi si sa te verifice doar la final, pentru a corecta impreuna eventuale greseli. Pe termen scurt este mai simplu sa iti faci temele cu parintii, insa este mult mai util sa inveti cat mai curand sa le faci cu mana si cu mintea ta. Doar asa vei invata cu adevarat ceva.

teme cu parintii


Temele sunt „jobul” tau


Fa-ti fise acolo unde simti nevoia, tine aproape un tabel cu formule pentru matematica, pe care sa il verifici in caz ca intampini probleme (nu trisa!). Reciteste lectia din clasa inainte de a te apuca de o tema, pentru a-ti improspata memoria.


Temele pentru acasa sunt „jobul” tau, nu al parintilor. Sigur ca le poti cere sfatul cand si unde simti nevoia, insa nu trebuie sa fie ei cei care fac o tema. Doar asa vei invata cu adevarat ceva si, in plus, le vei dovedi parintilor ca poti fi independent si ca pot avea incredere in tine. Nu te teme ca vei face greseli! Acestea pot fi corectate si chiar revizuirea lectiilor si corecturile, acolo unde sunt necesare, este un fel de a mai invata ceva.

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri