Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Dromeozauri
Dromeozauri


Aceste specii de dinozauri au reprezentat la sfarsitul perioadei cretacice vanatori de temut, datorita abilitatii de a alerga foarte repede si a inteligentei de care au dat dovada.
Dromeozaurii aveau corpul iute si usor, cu cap si gheare evidente, de forma asemanatoare unei seceri si lugi de 13 cm. Aceasta era arma cea mai periculoasa a Dromezaurul si era folosita la sfasierea victimei inlocuind cu succes pumnalul. Un alt rol pe care il avea era acela de sprijin al corpului dinozaurului in timpul atacului.

Cel mai cunoscut Dromezaur a fost Deinonychus. Acesta era inalt de 2 metri si lung de 3 metri. Capul era mare si maxilarele puternice, in care erau infipt dinti curbati spre interior si cu varfurile crestate, perfecte pentru a sfasia pielea groasa a dinozaurilor. Deinonychus vanau in cete si puteau dobori astfel un dinozaur erbivor mult mai corpulent decat ei, sfasiindu-l din mai multe parti in acelasi timp cu ghearele lor puternice.

Deinonychus
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate