Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Caine
Bivol    Caine    Cal    Capra    Cocos    Dragon    Iepure    Maimuta    Mistret    Sarpe    Sobolan    Tigru    
Caine


Anii: 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030, 2042.
Numele chinezesc: Gou
Anotimpul: toamna
Luna: octombrie
Pietre pretioase: rubinul, agatele, onixul, safirul, diamantul.
Trasaturi definitorii : curajul si spiritul de aventura.
Idealul in viata: succesul in viata cotidiana.

Caracteristici
Persoanele nascute sub acest semn zodiacal au o personalitate atragatoare, sunt corecti si constiinciosi. In zodiacul european in corespunde zodia Balanta. Sunt persoane sincere si deschise, usor naive si credule. Nu se pot lauda ca fiind peroanse organizate si eficiente, de aceea uneori isi consuma o parte de energie fara rost si in zadar. Poate ca uneori nu munceste cu prea multa pasiune, dar este genul constant.

Datorita simturilor sale deosebite este la curente cu tot ce se intampla si este un tip realist. Tot timpul "cainele" va pune raul inainte, de unde reiese o alta trasatura a sa si anume faptul ca este un pesimist. Pesimist fiind, isi pierde foarte repede curajul si increderea avand nevoie in permanenta de incurajari si stimulente pentru a evolua. Se descurajeaza repede cand are o nereusita, dar are puterea de a-si reveni rapid si de a merge mai departe.

Pentru o persoana sub semnul Cainelui, este foarte important sa prevada din timp posibilele probleme pentru a fi pregatit sa le rezolve. Este o fire blanda in general, dar poate deveni categoric si dur, uneori chiar agresiv necontrolandu-si iesirile. Nu este prea diplomat si de aceea uneori isi face dusmani datorita spiritului sau acid. Cainele va astepta cu interes sfaturile si criticile celor din jur, vazand in ele o modalitate de perfectionare a propriei persoane.

Cainele va pune tot timpul mai presus interesele comunitatii decat propriile interese, fiind o persoana altruista si devotata. Acest lucru il va ajuta sa castige simpatia si prietenia celor din jurul sau. Va respecta regulile si legile cu strictete, incercand sa se comporte ireprosabil pentru a place tuturor.

Este potrivit sa lucreze in invatamant, in justitie, precum si in orice activitate in domeniul social. Nativii Caine trebuie sa conduca in ideea ca ei sunt primul exemplu si ca este de valoare ideea oricarui individ integrat in acea activitate. Subalternul trebuie sa fie atent la posibilitatea de a deveni prea indiferent fata de evenimentele din jurul sau.

Cand se vorbeste de bani, Cainele se ingrozeste de ideea de a fi sarac si asta doar din dorinta de asigura fericirea si bunastarea familiei sale. Se pricepe sa negocieze atunci cand e vorba de un targ cinstit, caci altfel strange cureaua in afacerile necurate.

Dragoste
In dragoste cainele este fidel prin excelenta. Pana isi va gasi dragostea, Cainele va cauta mult, nu se va da batut si isi va gasi partenerul potrivit. Stie cum sa se faca iubit; este generos, sincer, fidel si tandru. Persoana iubita va fi coplesita cu cadouri. Se stie faptul ca persoanele nascute sub acest semn sunt familisti prin excelenta.

Ascendent
Intervalul orar 19:00 – 21:00 este cunoscut ca fiind intervalul de ore favorabile Cainelui. Persoanele nascute intre aceste ore au ascendentul in zodia Cainelui. Toti cei cu un astfel de ascendent sunt persoane rezonabile si corecte, fiind parteneri loiali si fideli. Perechea ideala a Cainelui este Tigrul sau Calul, iar Dragonul este bine sa-l evite.

Personalitati :
Arhimede, Jean-Jacques Cousteau, La Fontaine, Liviu Rebreanu, Eugen Ionescu, Miron Costin, G. Verdi, Carusso, Draga Olteanu Matei, Peter O'Toole, Elia Kazan, Ion Dichiseanu.

Compatibilitati
Caine - Sobolan: Pot ajunge in final la o convietuire stabila , important fiind se existe un respect reciproc.

Compatibilitate Caine - Bivol: Nu este exclusa o relatie, insa cei doi nu au nimic in comun lucru ce-i va face sa nu se simta bine impreuna. Ar fi bine de evitat.

Compatibilitate Caine - Tigru: Exista o admiratie si un respect reciproc, formand un cuplu durabil in relatiile sentimentale si o foarte buna echipa in afaceri.

Compatibilitate Caine - Iepure: O relatie stabila; vor avea bucurii pe tot parcursul vietii.

Compatibilitate Caine - Dragon: Este o relatie care trebuie neaparat evitata. O relatie intre cei doi pe orice plan ii poate aduce in pragul nebuniei .

Compatibilitate Caine - Sarpe: Este o atractie la prima vedere, iar dupa ce vor experimenta dragostea trupeasca, cei doi vor constata ca se inteleg si pe plan spiritual.

Compatibilitate Caine - Cal: Vor avea o relatie durabila, plina de realizari si fericita. Pe scurt o relatie deoasebita.

Compatibilitate Caine - Capra: E o relatie care nu tine, atat timp cat cei doi nu au nimic in comun. Chiar daca petrec mult timp impreuna acest lucru nu le face prea multa placere celor doi.

Compatibilitate Caine - Maimuta: Isi doresc mult sa fie impreuna si au o relatie de durata penrtu ca se completeaza foarte bine unul pe celalalt.

Compatibilitate Caine - Cocos: Este exclus ca intre cei doi sa poata exista o relatie.

Compatibilitate Caine - Caine: O astfel de relatie este trainica, fiind amandoi blanzi, devotati si intelegatori.

Compatibilitate Caine - Mistret: Pot convietui bine impreuna. Este o relatie bazata atat pe respect cat si pe sinceritate, dar este monotona.
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate