Enciclopedia clopotel

Numerologie

Numerologia este o stiinta esoterica ce foloseste corespondenta intre litere si numere. Aceasta ajuta la calculul numarului specific unui persoane in functie de numele pe care il poarta. Pentru a afla acest numar se aduna toate cifrele cuprinse in numele persoanei si apoi se reduce numarul rezultat din adunare la unul cuprins intre 1 si 9. Unii numerologi adauga acestora si numerele "maestre": 11 si 12.

Exemplu de nume redus la un numar: Popescu Marian = 13 = 1+3 = 4. Numarul rezultat este numit numar de expresie sau personal, fiind foarte important pentru oamenii de stiinta din domeniu, deoarece arata unele caracteristici ale personalitatii individului.

Un numar la fel de important este cel al destinului care arata ce intorsatura va avea destinul acelei persoane. Acest numar se calculeaza adunand cifrele din data nasterii.
Exemplu: 18. 02.1986 = 1+8+0+2+1+9+8+6 = 35 = 3+5 = 8.

Numerele cuprinse intre 1 si 9 au urmatoarele proprietati:

"1" = Persoana careia ii corespunde acest numar este inventiva, individualista si cu tendinta de a conduce in sange. Ii face placere sa poarte discutii in contradictoriu, fiind o persoana dinamica, dar si polemica. Se considera superior altora, fara sa aiba nici un complex si placandu-i sa aiba intotdeauna utimul cuvant. De aceea este autoritar cu persoanele din anturaj, dar nu accepta aceasta atitudine din partea altcuiva asupra lui. Este genul de persoana independenta, entuziasta si cerebrala.
In functie de reactia pe care o are la vibratiile numarului se pot inscrie in acesta doua personalitati diferite.
Astfel, daca raspunde la vibratiile joase ale numarului 1 este un tip arogant, extremist, constituindu-se intr-un dusman de temut. In acelasi timp poate fi un tip cu o slaba incredere in fortele proprii. Daca reactioneaza pozitiv la vibratiile mijlocii ale numarului se caracterizeaza printr-o fire linistita, dar care , cand este provocata , reactioneaza surprinzator de brutal, ca o bomba cu efect intarziat.

"2" = Persoana caracterizata de acest numar se distinge prin armonie, diplomatie, tendinta de colaborare si amabilitate, calm. Acest numar este corespunzator mai ales femeilor, existand atractia catre viata de familie, de crestere a copiilor, etc, iar aceste personae apreciaza frumosul, arta, finetea. Personalitatea acestora se caracterizeaza prin timiditate, caracter influentabil, credul, ezitant si nehotarat. Au, de asemenea, tendinta de a se indoi de fortele proprii si a pastra o modalitate de a actiona tipicara, fara sa-si foloseasca prea mult imaginatia si creativitatea.

"3" = Simbolul Trinitatii, ceea ce determina un caracter ingenios, jovial, plin de optimism. Persoanele care se inscriu in acest numar sunt lipsite de complexe de inferioritate, foarte sociabile, vorbarete (uneori chiar obositor de vorbarete), harnice, intreprinzatoare, interesate in a cunoaste cat mai multe. Desi se caracterizeaza prin atata sete de cunoastere si energie, de multe ori promit mai mult decat pot intr-adevar realiza. Se mai caracterizeaza prin prefacatorie, superficialitate si caracter ostentativ.

"4" = Acest numar le este caracteristic mai ales nativilor din zodia Fecioara. Persoanele inscrise in acest numar sunt responsabile, serioase, rationale, perseverente si practice. Sunt firi inchise, dar despica firul in patru si nu le scapa nimic din ce se intampla in jurul lor. Desi au o puternica tendinta de a analiza totul, sunt capabili sa inteleaga faptul ca nu au intotdeauna dreptate, desi le place sa creada acest lucru. Prioritatile lor in viata sunt legate mai ales de planul social si material. Sunt conservatoare, cu gandire logica, fina si profunda. Se enerveaza foarte greu, fiind firi calme si cugetate, dar daca ajung la un anumit nivel al furiei se controleaza cu greu si pot actiona necugetat.

"5" = Dupa parerea pitagoricienilor acest numar este expresia casatoriei si perfectiunii umane. Persoanele corespunzatoare acestui numar se caracterizeaza prin dorinta de cunoastere si inteligenta dinamica. Sunt spontane, aventuriere, deschise catre nou, placandu-le schimbarea, calatoriile si riscul. Se caracterizeaza , de asemenea , prin irascibilitate si instabilitate.

"6" = Acest numar simbolizeaza armonia, echilibrul si omenia. Persoana careia ii corespunde acest numar este romantica, sensibila, generoasa si au tendinta de a oferi multa dragoste. Se caracterizeaza prin emotivitate puternica, idealism si caritate. In idei le este specific conservatorismul si oscilatia. Pe de alta parte, sunt contemplative, se complac in anumite situatii defavorabile si se retrag mai mult decat este cazul intr-o lume imaginativa..

"7" = Acesta este marele numar biblic si reprezinta comuniunea omului cu Divinitatea. Persoana care corespunde acestui numar este foarte echilibrata, independenta, curioasa si cu un puternic spirit de observatie. Dau dovada de emotivitate si sensibilitate crescute. Au tendinta de a fi itrovertiti, enigmatici si rezervati, tinzind foarte mult catre perfectiune. Nu se multumesc cu jumatati de masura.

"8" = Acest numar este simbolul fortei materiale. Persoana caracterizata de acest numar este practica si eficienta, ambitioasa, tinzand sa ajunga in varfurile ierarhiei, cu un spirit realist si concret. Ii place sa conduca si sa organizeze diferite activitati si chiar oameni, putand ajunge uneori chiar la dictatorism. Aceasta tendinta este dublata de incapatanare, impulsivitate si mandrie exagerata.

"9" = Persoanele corespunzatoare acestui numar sunt active, altruiste, foarte entuziaste, intuitive, cu o inteligenta si vitalitate puternice. Sunt genul de persoane extravagante, nonconformiste, revolutionare. Au o mare curiozitate si sete de cunoastere, fiind progresisti. Pe de alta parte duc altruismul aproape de sacrificiu.