Test de cultura generala: Albert Einstein

Test de cultura generala: Albert Einstein

Testeaza-ti acum cunostintele si afla cate lucruri stii despre Albert Einstein!

Cultura generala

"Tuna", fructul cactusului Opuntia ficus-indica, inseamna "para tepoasa".

› vrei mai mult

Jurnalul lui Aurel

De ce parintii fac pe politistul bun si politistul rau? Ai vazut probabil in filme cu politisti ca o echipa este formata din unul bun si unul rau. Si daca recunosti tiparul, sigur ti-ai dat seama...

› citeste mai mult

Bancul zilei

Un elev se intalneste cu profesorul lui. Profesorul este salutat de elev, apoi profesorul il recunoaste ca i-a fost elev. Elevul completeaza ca i-a fost profesor in clasa a treia. Continuind conversatia, profesorul il intreaba ce a facut in viata, cu ce se ocupa.
-Sunt profesor, sunt in sistemul educational, raspunde elevul.
-Ce te-a determinat sa devii profesor? intreaba profesorul.
-Dumneavoastra, a raspuns el. Cand am vazut ce impact ati avut asupra mea si cand am inteles impactul asupra elevilor pe care il poate avea un profesor, am spus, asta vreau sa devin.
-De ce am avut acest impact?
-Nu va aduceti aminte, domnule profesor? In clasa a treia un coleg a venit cu un ceas, pe care il primise cadou de la tatal sau mama lui. Imi trebuia si mie un ceas si mi-a placut, asa ca l-am furat. El v-a spus si dvs ati facut un anunt ca cine a furat ceasul sa-l dea inapoi. As fi vrut sa fac asta, dar nu am avut curajul sa spun, imi era rusine sa vada clasa ce am facut.
Vazand ca nu spune nimeni nimic, dvs ati incuiat usa, ne-ati aliniat si ne-ati anuntat ca ne veti cauta in buzunare si in felul acesta se va gasi ceasul si va fi inapoiat proprietarului de drept.
M-am gandit ce urmeaza: ce rusine si ce imagine sa vada toti ca am furat ceasul.
Dar ati completat: "As vrea ca toti sa inchideti ochii, cand voi cauta in buzunar." Si asa am facut. Ati ajuns la mine, ati luat ceasul, ati continuat sa cautati in buzunare pana la capatul liniei de elevi, apoi la sfarsit ati inapoiat ceasul fara sa pomeniti nimic nici atunci si nici vreodata dupa aceea.
Dvs mi-ati salvat demnitatea, nu ati facut din mine un stereotip, nu m-ati facut hot, furacios, nu ati pomenit nimic. Si am inteles atunci ce impact ati avut asupra mea si mi-am zis: "Asta vreau sa devin si eu!"
-Nu va amintiti domnule profesor? spuse elevul.
-Nu.
-Dar cum de nu va amintiti, ca este totusi ceva ce ramane imprimat, un furt, o situatie de genul acesta, cel ce a facut asta.
-Nu imi amintesc spuse profesorul, pentru ca stiu ca si eu am inchis ochii cand am cautat in buzunare!

› vrei mai mult