Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Nicole Kidman
Nicole Kidman


Nicole KidmanNicole Kidman s-a nascut pe data de 20 iunie 1967 in Honolulu, Haway. A copilarit in Australia de la varsta de 4 ani unde a luat lectii de balet si a urmat scoala de teatru la 10 ani.

Debuteaza in  filmul Bush Christmas la varsta de 14 ani, insa rolul care a facut-o celebra a fost cel din serialul australian "Vietnam".Pe scena teatrului londonez, Nicole Kidman debuteaza in anul 1998 cu piesa "The Blue Room". In urma acestui rol a fost nominalizata la Premiul Laurence Olivier pentru cea mai buna actrita.


Anii 90' ii aduc actritei succesul binemeritat, datorita rolurilor pe care le-a jucat in filme precum Days of Thunder (1990) si "To Die For", in regia lui Gus Van Sant. In 1997 a aparut alaturi de George Clooney in filmul "The Peacemaker", iar un an mai tarziu alaturi de Sandra Bullock in "Practical Magic".  

Timp de 10 ani, actrita Nicloe Kidman a format impreuna cu Tom Cruise unul dintre cele mai frumoase cupluri de la Hoolywood, insa in anul 2001 s-au despartit. Nu dupa mult timp a obtinut un rol in filmul de succes "Moulin Rouge". Pentru rolul de curtezana de la Paris, pe care l-a avut in acest film, Nicole Kidman a castigat un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita.

Filmografie:

- Bewitched (2005)
- The Interpreter (2005)
- The Stepford Wives (2004)
- Birth (2004)
- Cold Mountain (2003)
- Dogville (2003)
- The Human Stain (2003)
- Birthday Girl (2002)
- The Hours (2002)
- Moulin Rouge (2001)
- The Others (2001)
- Eyes Wide Shut (1999)
- Practical Magic (1998)
- The Peacemaker (1997)
- The Portrait of a Lady (1996)
- Batman Forever (1995)
- To Die For (1995)
- Far And Away (1992)
- Billy Bathgate (1991)
- Days of Thunder (1990)
- Dead Calm (1989)

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate