Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Angelina Jolie
Angelina Jolie


Actrita Angelina Jolie Voight s-a nascut pe 4 iunie 1975 in Los Angeles. Este fiica actorului John Voight si a actritei Marcheline Bertrand, insa a fost crescuta de mama sa dupa divortul parintilor. Angelina a debutat ca actrita la varsta de 5 ani alaturi de parintii sai, in comedia "Lookin' to Get Out".

Angelina Jolie

La 11 ani, Angelina s-a mutat in New York unde a invatat la Institutul de Teatru Lee Strasberg, iar la 16 ani lucra ca model profesionist. A studiat la Universitatea Lee Strasberg Theatre Institute" din New York, perioada in care a inceput sa joace in diferite piese de teatru. Hotaraste sa se intoarca in Los Angeles, unde joaca in cateva filme precum "Cyborg 2:Glass Shadow", "Met Theatre Group" si "Hackers". Chiar daca aceste filme nu au avut un mare succes actrita a reusit sa-si demonstreze talentul remarcabil.

Angelina JolieAngelina Jolie

Nu dupa mult timp insa, Angelina Jolie a devenit un star celebru, iar viata ei personala era din ce in ce mai prezenta in stiri controversate, din cauza relatiei pe care a avut-o cu cel de-al doilea ei sot Billy Bob Thornton. Dupa ce divorteaza de acesta, actrita isi dedica timpul liber actiunilor umanitare, fiind desemnata Ambasador al Pacii pentru Inaltul Comisariat pentru Refugiati al ONU de la Geneva.

Filmografie:

- Mr. & Mrs. Smith (2005)
- Alexander (2004)
- Shark Tale: Gettin' Fishy with It (2004) (TV)
- The Fever (2004)
- Sky Captain and the World of Tomorrow (2004)
- Shark Tale (2004)
- Taking Lives (2004)
- Beyond Borders (2003)
- Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)
- Life or Something Like It (2002)
- Original Sin (2001)
- Lara Croft: Tomb Raider (2001)
- Gone in Sixty Seconds (2000)
- Girl, Interrupted (1999)
- The Bone Collector (1999)
- Pushing Tin (1999)
- Playing by Heart (1998)
- Hell's Kitchen (1998)
- Gia (1998) (TV)
- Playing God (1997)
- George Wallace (1997) (TV)
- True Women (1997) (TV)
- Foxfire (1996)
- Love Is All There Is (1996)
- Mojave Moon (1996)
- Hackers (1995)
- Without Evidence (1995)
- Bat Out of Hell II: Picture Show (1994)
- Alice & Viril (1993)
- Angela & Viril (1993)
- Cyborg 2 (1993)
- Lookin' to Get Out (1982)

(A.M.)
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate