Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Marele Zid Chinezesc are o lungime de 21.196,18 km si 5 m inaltime.

› vrei mai mult

Bancul zilei

culmea cruzimii:sa-ti omori timpul!

› vrei mai mult

Ce inseamna scoala vietii?

06 Septembrie 2022

Ce insemna scoala vietii?

Ai auzit, poate, deseori expresia „scoala vietii”, dar nu stii exact ce inseamna? Aflam impreuna in cele ce urmeaza.


A avea scoala vietii este o vorba foarte veche a românilor. In ultimii ani, a capatat insa conotatii peiorative, devenind o forma de smecherie pe retelele de socializare, unde toata lumea se lauda ca a absolvit scoala vietii.


Ce inseamna, concret, a avea scoala vietii


Scoala vietii inseamna experienta si abilitatile dobandite de cineva in timp. A avea scoala vietii inseamna a fi priceput, descurcaret in orice situatie. De la un timp, insa, a capatat conotatia smecheriei, odata cu popularizarea ei pe retelele de socializare si in alte medii. Cei care spun ca au scoala vietii inseamna ca stiu sa se descurce, sa pacaleasca, poate, pe altii, sa faca bani, chiar daca nu au chiar atat de multe cunostinte dintr-o scoala clasica.


A avea scoala vietii a devenit o forma de a ascunde faptul ca nu ai ani de studiu si a devenit o expresie folosita de cei care nu dau, in general, prea multa importanta scolii adevarate. Prin urmare, cei care au o falsa mandrie de sine vor spune ca nu au multa scoala, dar au scoala vietii, ceea ce e mai important. Partial adevarat, insa la fel de bine ar putea spune ca nu s-au preocupat prea mult de carte, dar sunt buni meseriasi sau oameni cinstiti.


Este de ajuns scoala vietii?


Pentru cei autosuficienti, care nu pun mare pret pe cunostinte dobandite prin invatatura, asa ar putea sa para. Insa scoala vietii fara scoala adevarata nu inseamna mare lucru, asa cum nici scoala adevarata nu iti este de folos daca nu ai si macar putina scoala a vietii.


La scoala vietii nu se dau note, teste sau teze, dar vei avea de trecut examene importante. Scoala vietii inseamna sa inveti din experientele prin care treci, sa inveti sa nu fii naiv si sa nu cazi in capcanele celor care se lauda cu scoala vietii.


Scoala vietii este utila, dar nu suficienta si trebuie sa o faci sa „lucreze” pentru tine, in paralel cu cunostintele acumulate in scoala adevarata. Calificarile pe care le obtii in scoala vietii nu trebuie sa fie doar a face bani si a-i smecheri pe altii, ci a fi cinstit, corect, generos, a avea bun simt, a fi empatic, a sti ce inseamna masura si respectul. A absolvi scoala vietii inseamna, poate mai mult decat orice, a sti sa recunosti cand ai gresit si a incerca sa fii mereu cea mai buna versiune a ta. Prin urmare, scoala vietii este mult mai mult decat un status pe care sa il postezi pe retelele de socializare!

Citeste si articolele de mai jos:

Ce inseamna crucea rosie?
Ce inseamna dependenta de jocurile VIDEO
Ce inseamna divortul?
Ce inseamna animale pe cale de disparitie?
Ce inseamna cultura generala?
Ce inseamna santajul emotional?
Ce inseamna "mancatul emotional"?
Ce inseamna sa fii norocos, ce este norocul?
Ce inseamna dezamagirea, de ce parintii imi spun mereu "m-ai dezamagit"?

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri