Care sunt cele mai citite carti in perioada sarbatorilor de iarna

23 decembrie 2022, 10:21

cele mai citite carti in perioada sarbatorilor de iarna

Zilele sarbatorilor de iarna sunt numai bune pentru relaxare, fie in familie, fie de unul singur. Stim ca probabil cel mai bine te simti vazand un film sau o animatie in spiritul Craciunului, insa si cititul este o activitate excelenta pentru ca iti pune la incercare imaginatia si te ajuta sa iti si odihnesti ochii departe de ecranele pe care oricum le privesti tot anul.

Daca ti-ai propus sa citesti in vacanta, iata cateva lecturi de sezon. Sunt cele mai citite carti in perioada sarbatorilor de iarna si o sa intelegi si tu de ce, dupa ce le vei parcurge.

Poveste de Craciun, de Charles Dickens

Ai vazut probabil filmele si animatiile cu Ebenezer Scrooge, insa cartea este mereu mai buna. Publicata in 1843, povestea este una dintre cele mai vandute carti din istorie. Lumea a fost mereu fascinata de povestea batranului zgarcit si posac, care uraste Craciunul si vrea sa strice sarbatoarea si celor care o iubesc. Ceva se schimba, insa, in el atunci cand este vizitat de trei spirite ale Craciunului - Trecut, Prezent si Viitor. E greu sa nu te impresioneze aceasta poveste despre valoarea inestimabila a Craciunului, a traditiilor si a familiei.

Scrisori de la Mos Craciun, de J. R. R Tolkien

Toti copiii ii trimit scrisori lui Mos Craciun, insa stiai ca si Mosul cel bun si ajutoarele sale au scris scrisori copiilor? Tolkien le-a cuprins intr-o colectie incantatoare, a caror poveste este superba. Anual, copiii autorului, John, Michael, Christopher si Priscilla, primeau in decembrie scrisori de la Polul Nord, cu povesti fermecatoare, insotite de desene. Mosul le povestea nazdravanilor despre ce se intampla pe langa atelierul sau: fuga renilor, povestea caciulii Mosului pierduta in varful Polului si cautata de un urs polar, ori cum incercau goblinii sa zadarniceasca munca Mosului si a elfilor sai.

Viata si aventurile lui Mos Craciun, de Lyman Frank Baum

Stii despre Mos Craciun ca este un batran cu barba alba care aduce in fiecare an cadouri. Dar cum si unde s-a nascut, cum era cand era copil, cum a ajuns sa fie cel care aduce in dar bucurie si spirit de sarbatoare? Afli din aceasta carte plina de aventuri.

Expresul Polar, de Chris van Allsburg

O poveste relativ „tanara”, dar devenita deja clasica, este foarte indragita de copii pentru ca le raspunde curiozitatilor legate de Craciun. Personajul principal este un baietel care, desi iubea din tot sufletul Craciunul, incepe sa puna la indoiala existenta Mosului. De aceea el se urca in Expresul Polar pentru a ajunge la Polul Nord si a afla mai multe despre batranelul cel bun si incarcat cu daruri. Urmeaza o calatorie plina de sensibilitate, care cucereste deopotriva copiii si oamenii mari.

Spargatorul de nuci, de E. T. A. Hoffman

Ramanem in sfera povestilor clasice de Craciun, iar dintre ele nu ar putea sa lipeseasca tocmai Spargatorul de Nuci, o lectura pur si simplu incantatoare, indiferent cati ani ai. Maria si Fritz sunt doi frati care asteapta cu nerabdare sa vada ce cadouri le-a mai pregatit nasul lor cel nazdravan, Drosselmayer. Maria primeste un spargator de nuci alaturi de care va porni intr-o aventura fantastica.

Chiar daca poate ai depasit varsta povestilor, aceste lecturi vor trezi in tine curiozitate si iti vor pune la lucru imaginatia. In plus, vei simti din plin spiritul Sarbatorilor si nimic nu e mai frumos in aceasta perioada.

Citeste si alte articole despre sarbatorile de iarna:

Care sunt cele mai iubite colinde de sarbatori
Ce delicatese culinare pregatim de sarbatori
Cum sa ii ajut pe parinti in casa inainte de sarbatori

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Undele radio se transmit atat de repede incat sunetul unei emisii se poate auzi mai repede la 18.000 km distanta decat in capatul camerei de unde a fost difuzat.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua furnici fumau iarba. La un moment dat apare elefantul. Cand il vad,
furnicile se pun pe ras.
Elefantul, mirat, le intreaba:
- Ce-ati patit mai?
- Wahahahaha...elefantule, vezi tu firmitura asta de paine?
- Da.
- N-ai curaj sa te sui pe ea!
Elefantul pune un picior pe ea zi zice:
- Poftim ca m-am suit!
- Wahahaha...elefantule...cat esti tu de mare...n-ai curaj sa iei cealalta
firmitura de paine de pe jos si sa ti-o pui in cap!
Elefantul ia si cealalta firmitura de paine de pe jos si si-o pune in cap.
- Wahahahahaha....furnicile se terminau de ras.
Elefantul:
- Ma acum ce mai este?
Furnicile:
- Mamaaaa cat e sandvisul !

› vrei mai mult