Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000 erau mai mult de 500 de vulcani activi in lume.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua rosii stau pe linia de tramvai.Una din ele spune:"Hei
colega,uite, vine un tramvai!"
Cealalta :"Ete-fleosc!...

› vrei mai mult

Opt carti pe care le putem citi in vacanta

20 Iunie 2022

Opt carti pe care le putem citi in vacanta

Vacanta de vara e despre distractie si relaxare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa punem cartile pe foc si sa uitam sa mai si citim. Lectura poate fi o activitate placuta de vacanta si daca nu te incanta prea tare lecturile obligatorii, poate te vor tenta cateva recomandari de carti pe care le putem citi in vacanta.


Cartile si povestile pentru copii nu sunt doar acelea din lista pentru scoala. Convinge-ti parintii ca, pe langa lecturile „clasice”, ar trebui sa iti cumpere si carti pe care chiar iti doresti sa le citesti. Si, slava Domnului, ai de unde alege!


O vara cu Isidor, de Veronica D. Niculescu, este o poveste emotionanta, poate putin cam trista, dar care este o lectie despre prietenie, curaj si libertate. Are ca personaje principale o fata e 13 ani si un condor batran si din ea razbate dragostea pentru natura, pentru copii, pentru cunoastere. In paginile cartii se impletesc realitatea cu fictiunea, vei regasi detalii bine cunoscute despre Bucurestiul de azi, dar iti va fi provocata si imaginatia. E cartea perfecta pentru cei aflati la granita dintre inocenta si maturizare.


Copacul minciunilor, de Frances Hardinge, este o carte pentru copii peste 12 ani. Acest roman victorian gotic te ajuta sa intelegi cum traiau femeile cand erau considerate inferioare barbatilor. Personajul principal este Faith Sunderly, o fata de pastor cu inclinatii si spre stiintele naturii, si vei cunoaste alaturi de ea personaje pitoresti complexe, dar si detalii istorice si de atmosfera. Misterele si suspansul din jurul copacului minciunilor fac aceasta carte una foarte antrenanta pentru preadolescenti si adolescenti.


Hobbitul, de J. R. R. Tolkien, este celebra, ca titlu, dar putini chiar o citesc, pentru ca vad filmul. Totusi, lectura merita! Pentru ca geniul literar al lui Tolkien te va transpune intr-o lume poate mai interesanta decat ce ai vazut in film si iti va provoca imaginatia.


Confesiunile unui prieten imaginar, de Michelle Cuevas, este o carte care merita descoperita. Orice copil are la un moment dat un astfel de prieten, caruia i se confeseaza. Dar ce ar spune acel prieten daca ar exista cu adevarat? Afla din aceasta carte scrisa intr-un stil deloc plictisitor, cu intamplari interesante si amuzante, care te provoaca sa analizezi putin mai atent lucrurile de langa tine.


Cum sa faci sa nu citesti in vacanta de vara, de Tommy Greenwald, este o carte despre un pusti care isi propune exact ceea ce spune titlul: sa nu citeasca nici macar un rand. Pleaca intr-o tabara in care parintii ii promit ca se va distra timp de trei saptamani, dar ajunge fix in mijlocul unui grup de „tocilari”, cum se numesc chiar ei, pasionati de carti. Charlie Joe, eroul nostru, isi propune atunci sa ii „strice” pe ceilalti, convingandu-i sa nu mai citeasca. Va reusi? O sa descoperi chiar tu.


Ferma animalelor, de George Orwell, este un roman cu iz de fabula, in care animalele de la ferma „Conacul” se revolta impotriva stapanului, domnul Jones, si ajung sa preia conducerea pentru a fi, credeau ele, libere si egale. Lucrurile iau, insa, o turnura neasteptata cand elita vicleana se ridica din randul animalelor, iar liderii ei, porcii Napoleon si Snowball, preiau controlul si devin noii tirani ai fermei.


Micul print, de Antoine de Saint-Expery, una dintre cele mai apreciate opere literare din toate timpurile, este o alegorie morala si o autobiografie spirituala. Cea mai tradusa carte din literatura franceza spune povestea unui baietel care isi abandoneaza planeta pentru a calatori prin univers. Ciudateniile adultilor il uimesc, iar aventura lui atinge punctul culminant pe planeta Pamant.


Hotul de carti, de Makus Zusak, este o poveste intensa despre puterea cuvintelor de a crea lumi intr-o realitate urata si nemiloasa a Germaniei naziste. Personajul principal este o fata, Liesel Meminger, care a ramas fara tata si, impreuna cu fratele ei mai mic, este dusa de mama sa locuiasca la o alta familie, afara din Munchen. Pe drum, insa, moartea ii face o vizita baietelului si o observa pe Liesel, pe care o va mai vizita de cateva ori. Aventura fetei incepe cand, langa mormantul fratelui ei, descopera in zapada o carte, Manualul Groparului, si o fura.

Citeste si articolele de mai jos:

Top 10 carti de aventuri pentru copii
Cum sa-i convingi pe parinti sa iti cumpere cele 5 carti citite de prietenii tai
10 carti pe care fiecare copil ar vrea sa le citeasca



Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri