Cum sa ii ajut pe parinti in casa inainte de Sarbatori

14 decembrie 2022, 10:10

Cum sa ii ajut pe parinti in casa inainte de Sarbatori

Ai observat, desigur, ca in fiecare an, in preajma marilor sarbatori, ai tai intorc casa cu fundul in sus doar pentru a face curatenie generala si a pune totul la loc in ordine. Stii, cu siguranta, si ca dupa ce robotesc neobositi prin casa, se plang, apoi, ca sunt epuizati. In loc sa te uiti la felul in care se desfasoara „ostilitatile”, n-ar fi o idee rea sa te implici si tu alaturi de parinti in pregatirile pentru Sarbatori.

Curatenia generala de Craciun, decorarea casei, pregatirea bunatatilor traditionale sunt activitati care se petrec, probabil, in casa fiecarui roman. Asa au invatat parintii tai de la ai lor, asa inveti si tu de la ei. Te intrebi cum poti fi si tu de ajutor? Hai sa iti dam cateva idei!

Incepe sa iti faci ordine la tine in camera. Faptul ca mama nu va trebui sa piarda timp cu toate maruntisurile aruncate pe ici, pe colo, cu jucariile aflate in dezordine, o va ajuta sa economiseasca timp si efort. In plus, cu siguranta asta iti va aduce o bila alba, un fel de „green card” pe care il vei putea folosi la nevoie, in viitor.

Te poti oferi sa ajuti si tu la curatarea mobilierului. Stersul prafului si lustruirea cu produse specifice nu a omorat pe nimeni, sa stii. Poti plusa si cu aranjarea cartilor din biblioteca, daca sunt cam vraiste, si chiar oferindu-te sa tragi tu cu aspiratorul cand mama a terminat restul treburilor in fiecare camera.

Implica-te in decorarea casei

Cand curatenia generala s-a terminat, participa activ la decorarea casei pentru Sarbatori. Impodobiti impreuna bradul, asezati dupa bunul plac ornamentele de Craciun preferate. Poti chiar sa le propui parintilor sa ia o pauza de la tot si sa faceti impreuna decoratiuni noi. Ghirlande colorate, fulgi de zapada decupati din hartie, un om „de zapada” din pahare de plastic, care sa stea cuminte intr-un colt al camerei de zi - sunt doar cateva idei.

Gasesti pe net o multime de tutoriale interesante pentru decoratiuni de Craciun hand-made! Trebuie doar sa aveti imaginatie si indemanare si va veti distra cu siguranta, in timp ce pe fundal puneti colinde sau cantece de sezon!

Cum poti ajuta pe la bucatarie

Daca parintii obisnuiesc sa prepare acasa mancarurile traditionale pentru Craciun, te poti considera norocos. Nimic nu este mai gustos si, in plus, ai ocazia sa inveti cate ceva stand pe langa ei. Ofera-te sa ii ajuti cu orice au nevoie si urmareste-i cu atentie. Vei simti cum se instaleaza, pur si simplu, spiritul Craciunului la voi in casa!

Cum poti ajuta pe la bucatarie

Daca pregatirea sarmalelor, a carnatilor de casa, a caltabosilor si a altor preparate nu ti se pare chiar tentanta, cu siguranta o sa iti placa sa faceti impreuna cozonaci, prajiturele, biscuiti si alte bunatati cu aroma de Craciun! Mama are, cu siguranta, retetele ei traditionale, dar poti veni si tu cu idei. Incercati sa faceti turta dulce si sa o decorati impreuna cu motive de sarbatoare, spre exemplu. Sau faceti ciocolata de casa si modelati-o in diferite forme festive.

Poate a-ti ajuta parintii prin casa nu suna, de obicei, tentant, insa sa stii ca si asta este o forma de a va crea impreuna amintiri nepretuite! Asa ca spor la treaba!

Citeste si articolele de mai jos:

5 motive pentru a ne ajuta parintii la curatenia in casa
Cum sa-i ajut pe parinti sa plateasca mai putin la factura de energie
De ce ar trebui sa imi ajut parintii prin casa
Cum pot sa imi ajut parintii sa aiba timp liber?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

A fost o perioada cand se vindeau anual in lume aproximativ 2,5 miliarde de CD-uri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ah, nu mai pot!, se plange blonda Elena Udrea unei prietene. In fiecare zi am cate un proces.
- Azi ce proces ai avut?
- De... constiinta!

› vrei mai mult