Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un avocat batran era pe patul de moarte. Intr-o zi i-a spus sotiei ca a nascocit o cale prin care sa-si poata lua toti banii agonisiti cu el in rai. I-a spus acesteia sa-i puna toti banii in pod, astfel incat sa-i poata lua cu el in drumul sau spre ceruri.

La cateva saptamani dupa moartea avocatului, sotia lui facea curatenie in pod, cand a vazut ca sacii cu bani erau tot acolo. Ce batran netrebnic!, a exclamat ea. I-am spus ca trebuia sa punem banii in pivnita!

› vrei mai mult

Cultura generala

Cea mai veche ambarcatiune din lume are 3 metri lungime si dateaza din anul 7400 i.e.

› vrei mai mult

Aurel si sora sa mai micaCum sa ma inteleg mai bine cu sora mea mai mica

Sa fii frate sau sora mai mare nu este deloc usor din o multime de motive la care sigur nu te-ai gandit cand iti doreai din suflet ca parintii tai sa mai aiba un copil. Iar cand ai o sora mai mica lucrurile sunt cu atat mai dificile. Cea mai mica membra a familiei este fragila si sensibila si parintii asteapta de la tine, care esti mai mare, sa dai dovada de intelegere, sa renunti la anumite lucruri in favoarea ei si cate si mai cate lucruri care poate nu te fac sa te simti tocmai confortabil.

Cum poti sa te intelegi mai bine cu sora mai mica

Intr-o lume ideala fratii s-ar intelege mereu perfect, insa nu traim in povesti, ci intr-o lume reala in care o sora mai mica te poate scoate oricand din sarite. Daca reactionezi, cu siguranta parintii te vor certa pe tine, pentru ca esti mai mare si au asteptari mai mari de la tine. Iata, insa, ce ai putea face pentru a evita micile conflicte.
Sora mai mica a lui Aurel

Respira adanc atunci cand te infurie. Vei reusi sa te calmezi mai usor si vei putea sa te gandesti la reactie, in loc sa cedezi la primul impuls. Incearca apoi sa ii vorbesti pe un ton calm, fie ca a varsat ceva pe tricou, fie ca ti-a stricat jucaria preferata, fie ca alearga in jurul tau si canta sau tipa fara oprire, iar tu nu ai avut o zi tocmai buna. Atitudinea ta „pacifista” ti-ar putea aduce mai repede succesul, decat daca rabufnesti necontrolat.

Explica-i de ce te deranjeaza ce a facut. Cuvintele spuse cu blandete sunt mai eficiente decat sa o lovesti sau sa tipi.

Invata sa o asculti. Atunci cand o rogi ceva, nu este obligata sa te asculte. Atunci cand comunicati si fiecare spune ce are de spus, e posibil sa gasiti mai repede calea de mijloc si sa nu ajungeti sa va certati.

Nu mai incerca sa „castigi” intr-o cearta. De multe ori solutia este mai importanta decat cine are dreptate. Daca sora ta mai mica vrea sa se joace cu ceva ce iti apartine, puteti ajunge la un compromis si sa ii permiti sa o faca pentru o vreme. Va ceda, astfel, mult mai usor decat ar face-o daca pur si simplu te opui, te superi si strigi. Cand se va ajunge la asta parintii vor interveni oricum si cel mai probabil ii vor da ei castig de cauza, pentru ca este mai mica si nu intelege la fel de bine ca tine.

Arata-i ca o sustii si ca o iubesti, chiar daca uneori te supara. Pentru ea este foarte important, iar relatia dintre voi va deveni mult mai buna.

Trateaza-ti sora mai mica asa cum ti-ar placea si te trateze si altii pe tine. Nu doar ca vei evita multe conflicte asa, dar ii vei oferi si un exemplu foarte bun si ea va invata de la tine cum ar trebui sa fie relatia voastra. Nu te gandi ca asta inseamna sa renunti la propriile lucruri sau ambitii, ci la cat de important este felul in care va intelegeti acum pentru cum va fi relatia voastra in viitor.
Sora mai mica a lui Aurel

  156  157  158  159  160      162