Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un om avea un miriapod ca anmal de casa.Intr-o dimineata, omul ii spune miriapodului:
-Miriapodule,adumi ziarul te rog!
Peste 30 de minute, omul iese furios in gradina si spune:
-Miriapodule,ti-am spus sa-mi aduci ziarul acum 30 de minute.
-Imediat, raspunde miriapodul,incaltand ultimul pantof...

› vrei mai mult

Cultura generala

De cele mai multe ori, singurele persoane ucise in jafurile din banci sunt chiar hotii.

› vrei mai mult

De ce imi place sa merg la cursurile de pictura


Aurel pictand

E greu de crezut ca exista copil caruia sa nu ii placa desenul sau pictura. Este o activitate atat de relaxanta, incat ai putea sa o faci toata ziua! Unii dintre noi au mai mult talent, altii mai putin, insa pictura este recomandata oricui, ori ca hobby, ori chiar la nivel de curs. Ti s-ar parea uimitor tot ce poti invata la cursuri de pictura si cat de mult poti evolua, chiar daca ti se parea ca nu ai chiar atat de mult talent.

De ce imi place sa merg la cursuri de pictura? In primul rand pentru ca acolo pot socializa cu alti copii cu care am interese si preocupari comune. Este frumos sa pictezi de unul singur, dar cand suntem mai multi parca provocarea devine si mai mare.

Atunci cand pictez, parca pun in varful pensulei toate emotiile si sentimentele si le dau culoare.

Pictura este distractiva si mereu ard de nerabdare sa vad rezultatul „muncii” mele. In plus, am observat ca am capatat mai multa atentie si coordonare de cand am inceput sa pictez, iar parintii ma lauda tot mai des. Deci probabil ca ma ajuta mult aceste cursuri, nu doar sa invat sa pictez, ci si sa evoluez.

La cursurile de pictura am invatat o multime de lucruri despre culori primare, binare, complementare, despre ce cu ce se asorteaza, despre culorile care nu merg atat de bine impreuna. Imi place mult si sa combin culorile intre ele pentru a obtine nuante noi. E fascinant!

De cand am inceput sa pictez pe panza sau chiar pe hartie, parca nu mi se mai pare atat de greu nici sa scriu. Si chiar am inceput sa scriu mai frumos decat inainte!

Apoi, acolo suntem incurajati sa fim creativi si chiar daca uneori trebuie sa pictam dupa anumite modele, nu ne impune nimeni ce culori sa folosim. Apropo, voi stiti care este diferenta intre tempera, acuarele si guase? Am invatat acolo o multime de lucruri despre tipurile diferite de vopsele care pot fi folosite in pictura si abia astept sa le pot folosi pe fiecare in parte!

La cursurile de pictura ni s-a explicat si cum sa incadram desenele, cum sa stabilim proportiile, cum sa ne folosim de forme, modele, marimi, cum sa folosim diferite culori in diferite zone ale tablourilor pentru a crea o imagine echilibrata.

Pictura este o arta si chiar daca esti la inceput o vei simti cum incepe sa „curga” prin tine cu fiecare lucru nou pe care il inveti. Vei invata sa iti pui emotiile pe panza, sa le dai culoare si viata, si chiar sa te exprimi mai usor. In plus, este o modalitate excelenta de a-ti petrece timpul liber si rezultatele pot ajunge chiar sa fie expuse pe peretii casei, la loc de cinste.

Incercati si voi sa pictati mai mult si, daca va place, rugati-va parintii sa va duca la cursuri de pictura. Nu o sa va para rau!

  157  158  159  160  161