Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

care este diferenta dintre un pork shi o rama
porcu rama da rama nu porc

› vrei mai mult

Cultura generala

Fotosinteza implica aproximativ saptezeci de reactii chimice distincte.

› vrei mai mult

De ce este rau sa ne plangem cand mama ne roaga sa facem ceva?

Aurel se plangeCati copii din lumea asta credeti ca isi ajuta mamele din prima cand ele ii roaga sa faca ceva? Punem pariu ca si tu te numeri printre cei care mai intai se plang, chiar daca pana la urma tot faci ceea ce te-a rugat mama. Parca e un facut sa te impotrivesti, dar nu crezi ca ar fi mai simplu sa sari peste partea cu vaitatul? Astfel totul va dura mai putin, mama va fi multumita, iar tu te vei simti bine si fara sa te fi plans sau sa te fi impotrivit.

Cand mama te roaga ceva, e fericita sa vada ca o ajuti

Sa incetezi sa te mai plangi cand mama te roaga sa faci ceva o va face cu siguranta fericita. Mai ales daca asta ar fi o atitudine noua!

Ea face atat de multe lucruri pentru tine, asa ca merita sa o rasplatesti cu o atitudine mai deschisa atunci cand are nevoie de tine. Sa stii ca multi copii inaintea ta au sters praful, au dus gunoiul sau si-au facut curat in camera cand i-a rugat mama. Pe niciunul nu l-a durut si nimeni nu a murit din asta. Dar multe lacrimi de mama au curs, chiar si fara sa le vada nimeni, cand copilul a refuzat sa faca ceva simplu doar pentru ca a fost orgolios, lenes sau pentru ca a spus cuvinte care au ranit-o.

De fiecare data cand iti ajuti mama fara sa te plangi inainte, ea este cum nu se poate mai fericita. Si ii cam datorezi asta, daca stai sa te gandesti bine.

Pentru ea conteaza enorm sa vada ca iti pasa, sa ii demonstrezi prin faptele tale ca a crescut un copil bun si sa ii confirmi ca a fost o mama asa cum trebuia sa fie.

O mama nu are nevoie de multumiri de fiecare data cand face ceva pentru tine, pentru ca asta fac mamele. Dar un gest simplu cum este o rugaminte la care raspunzi fara sa cracnesti conteaza uneori mai mult decat 100 de „multumesc”-uri si decat 10 „te iubesc, mama”.

Cand faci ce te roaga mama fara sa te plangi, cum ar fi sa stai cu sora mai mica ori fratele mai mic sau sa te duci tu pana la magazin pentru ca ea este prea obosita, ii arati ca o apreciezi si ca se poate baza pe tine.
Sora mai mica a lui Aurel

In acelasi timp, ai ocazia sa inveti cate ceva, de exemplu ai putea deveni o persoana organizata atunci cand trebuie sa o ajuti pe mama la curatenie, sau atunci cand are nevoie de ajutorul tau in bucatarie poti sa inveti cum sa gatesti retete simple.

Pentru mama ta este cel mai frumos lucru sa faca echipa cu copilul ei, iar tu vei invata multe de la ea si despre ea cand faceti lucruri impreuna. Asa ca data viitoare cand mama te mai roaga sa faci un lucru, nu te mai plange inutil, ci ia lucrurile ca pe o oportunitate. Cu siguranta nu vei regreta!

  152  153  154  155  156      158  159