Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

6 aprilie

- 1795 -

Apare prima carte romaneasca de matematica


La 6 aprilie 1795 apare prima carte romaneasca de matematica, Aritmetica, tiparita in Moldova si datorata episcopului de Hotin, Amfilohie Hotiniul.

- 1896 -

Se deschid primele Jocuri Olimpice Moderne


La 6 aprilie 1896, la Atena, se deschid primele Jocuri Olimpice Moderne, la 1.500 de ani dupa ce ele au fost interzise de imparatul Teodosiu I.

- 1917 -

Primul Razboi Mondial: Statele Unite declara razboi Germaniei

La 6 aprilie 1917, in Primul Razboi Mondial, Statele Unite declara razboi Germaniei. La 6 aprilie 1917, in Primul Razboi Mondial, Statele Unite declara razboi Germaniei. La capatul acestui razboi, Romania isi redobandeste teritoriile romanesti din Austro-Ungaria si reuseste sa elibereze Basarabia anexata de Rusia tarista in anul 1812. Testeaza-ti cunostintele despre Primul Razboi Mondial in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 1992 -

Se stinge din viata scriitorul Isaac Asimov

La 6 aprilie 1992 trecea in nefiinta Isaac Asimov (nascut in 1920), scriitor american, biochimist, autor de mare succes si exceptional de prolific, cunoscut mai ales pentru lucrarile sale stiintifico-fantastice si pentru cartile de popularizare a stiintei. Cea mai faimoasa lucrare este seria Fundatia, pe care a combinat-o mai tarziu cu doua alte serii ale sale, seria Imperiului Galactic si seria Robotilor. A scris si romane politiste si fantasy, precum si o mare cantitate de lucrari non-fictiune. 

- 2013 -

Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace

La 6 aprilie se celebreaza anual Ziua Internationala a Sportului pentru Dezvoltare si Pace. Aceasta zi a fost oficial proclamata, la 23 august 2013, prin Rezolutia 67/296 a Adunarii Generale a ONU, in urma initiativei lansate de Comitetul International Olimpic si are ca scop promovarea sportului si a activitatii fizice ca limbaj universal si mijloc inovator pentru educatie, sanatate, integrare sociala, dezvoltare a tineretului, construire a pacii si dezvoltarii durabile in general. Acest eveniment se doreste a deveni o completare la Ziua Olimpica, sarbatorita pe 23 iunie, prilej cu care sunt celebrate valorile olimpice de prietenie, excelenta si respect, iar milioanele de oameni din intreaga lume sunt indemnati sa practice sportul.