Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

18 aprilie

- 1873 -

Se stinge din viata chimistul german Justus von Liebig, descoperitorul cloroformului

La 18 aprilie 1873 trece in nefiinta descoperitorul cloroformului, chimistul german Justus von Liebig. Cloroformul a fost primul gaz narcotic folosit de medici in cursul operatiilor. Testeaza-ti cunostintele in testul Stii cine a descoperit asta?

Mari descoperiri

- 1909 -

Ioana d'Arc este beatificata la Roma

La 18 aprilie 1909 Ioana d'Arc este beatificata la Roma. Procesul de beatificare este o faza in procesul de canonizare (de recunoastere a sfinteniei) in Biserica Catolica. Testeaza-ti cunostintele despre Ioana d'Arc in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 1925 -

Ziua internationala a radioamatorismului

La 18 aprilie, anual, radioamatorii de pe intreg cuprinsul planetei sarbatoresc pe calea undelor Ziua internationala a radioamatorismului. La data de 18 aprilie 1925 a luat fiinta Uniunea Internationala a Radioamatorilor.

- 1983 -

Ziua internationala a monumentelor si siturilor

Ziua internationala a monumentelor si siturilor se sarbatoreste anual pe 18 aprilie, la initiativa  ICOMOS - Comitetul International al Monumentelor si Siturilor, propunerere facuta in 18 aprilie 1982, ea fiind apoi aprobata la Conferinta Generala UNESCO din 1983. Aceasta celebrare ofera posibilitatea constientizarii de catre public atat a diversitatii patrimoniului la nivel mondial, cat si a vulnerabilitatii acestuia si, in consecinta, a eforturilor necesare pentru protectia si conservarea sa.