Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

24 februarie

- 1774 -

Dragobetele

24 februarie este, pentru romani, sarbatoarea Dragobetelui, o sarbatoare traditionala romaneasca, inlocuita tot mai des in ultimul timp cu sarbatoarea americana Ziua Indragostitilor (Valentine's Day). Numele Dragobete vine de la beat de dragoste si se mai numeste Sfantul Ion de primavara, cel care este fiul Babei Dochia. I se mai spune si Dragomiru-Florea sau Granguru pentru ca acum are loc nunta pasarelelor din padure. Pentru a-si atrage perechea, Graurul auriu pune cateodata in cuib un banut stralucitor.

- 1870 -

Se inaugureaza oficial Monetaria Statului

La 24 februarie 1870 se inaugureaza oficial Monetaria Statului in Romania. Aici se bat primii bani de aur (20 lei) si de argint (1 leu).

- 1987 -

Steaua cucereste Supercupa Europei

Ziua de 24 februarie reprezinta, la fel ca si cea de 7 mai, o data istorica pentru Steaua Bucuresti. Este ziua in care marea echipa a Stelei isi desavarsea opera de dominare a fotbalului continental si adauga in palmares, pe langa Cupa Campionilor Europeni, si Super Cupa Europei, cucerita la Monaco, impotriva celor de la Dinamo Kiev, intr-o partida castigata cu 1-0. Reusita ros-albastrilor i-a apartinut lui Gheorghe Hagi, care a inscris in minutul 44, din lovitura libera.