Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

21 februarie

- 1431 -

Incepe procesul Ioanei d'Arc

La 21 februarie 1431 incepe procesul Ioanei d’Arc. Este una din figurile emblematice ale Frantei si sfanta a Bisericii Catolice. Intr-un proces controversat, Ioana d’Arc a fost judecata de Inchizitie sub acuzatia de erezie si condamnata la ardere pe rug. Executia a avut loc in 30 mai 1431. A murit cu numele lui Isus Crisos pe buze. Ioana d’Arc a intrat in legenda, pentru ca interventia ei a schimbat soarta razboiului, castigat de francezi. Dupa secole, in anul 1909, Biserica a recunoscut greseala comisa de Inchizitie, iar Ioana d’Arc a fost beatificata. In anul 1920, Papa Benedict al XV-lea a decis sanctificarea eroinei. Testeaza-ti cunostintele despre Ioana d’Arc in sectiunea Teste.

Ioana d’Arc

Descopera mai multe informatii despre Ioana d’Arc in sectiunea Referate de pe site-ul clopotel.ro

- 1605 -

Stefan Bocskay este proclamat principe al Transilvaniei

La 21 februarie 1605 Stefan Bocskay este proclamat principe al Transilvaniei, in urma alegerii sale de catre Dieta de la Miercurea Nirajului. In 1595, Stefan Bocskay, efectueaza o campanie antiotomana in Muntenia, impreuna cu voievozii romani Mihai Viteazul si Stefan Razvan, sub comanda suprema a principelui Sigismund Bathory. Au loc lupte la Targoviste si Giurgiu unde ii inving pe turci, otomanii fiind obligati sa se retraga la sud de Dunare.

- 1916 -

A inceput cea mai distrugatoare batalie din Primul Razboi Mondial

La 21 februarie 1916 La Verdun (Franta) a inceput cea mai distrugatoare batalie din Primul Razboi Mondial, soldata cu aproximativ 1 milion de victime; s-a incheiat prin respingerea definitiva, de catre armata franceza, a atacurilor germane, la 18 decembrie 1916. Testeaza-ti cunostintele despre Primul Razboi Mondial in sectiunea Teste.

Verdun

Descopera mai multe informatii despre Primul Razboi Mondial in sectiunea Enciclopedie de pe site-ul clopotel.ro