Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

19 februarie

- 1876 -

Se naste Constantin Brancusi

Brancusi

La 19 februarie 1876 se nastea sculptorul Constantin Brancusi. A avut o contributie covarsitoare la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana. Sculpturile sale se remarca prin eleganta formei si utilizarea sensibila a materialelor, combinand simplitatea artei populare romanesti cu rafinamentul avangardei pariziene.

- 1878 -

A fost semnat Tratatul de la San Stefano

La 19 februarie 1878 s-a semnat Tratatul de pace ruso-turc de la San Stefano, care incheia razboiul ruso-turc, recunostea independenta Romaniei, dar sacrifica Dobrogea, care era cedata Rusiei, iar aceasta isi rezerva dreptul de a o schimba cu partea Basarabiei detasata la 1856. Testeaza-ti cunostintele despre Razboiul de Independenta al Romaniei in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

Cucerirea redutei Grivita

- 1936 -

Se naste Marin Sorescu

Marin Sorescu

La 19 februarie 1936 se naste Marin Sorescu, poet, dramaturg si eseist, ministru al Culturii (1995), membru al Academiei Romane. Dramaturgia lui Marin Sorescu abordeaza cu precadere tematica teatrului poetico-parabolic in trilogia "Setea Muntelui de sare", care cuprinde piesele Iona, Paracliserul si Matca.