Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Ruinele Machu Picchu
Ruinele Machu Picchu


Ruinele orasului Machu Picchu au fost descoperite in anul 1911 de arheologul Hiram Bingham si sunt pozitionate la jumatatea muntilor Anzi, in interiorul junglei amazoniene si deasupra raului Urumbamba. Orasul a fost construit in secolul XV, de catre imparatul incas Pachacutec si era format din diverse structuri de piatra.

Machu Picchu

Machu Picchu reprezinta un foarte bun exemplu de inginerie tehnica si arhitectura, datorita felului in care a fost construit. Orasul detinea palate, temple, bai, hambare si peste 150 de case, cel mai adesea in forma de patrulater.ConstrucĂžiile cele mai marcante sunt Torreon, sau observatorul astronomic în forma de semicerc, folosit pentru determinarea datelor importante ale calendarului si Intihuatana, sau cadranul solar. Aceste constructii au rezistat pana in ziua de azi intr-o remarcabila stare de conservare.

                   Machu PicchuMachu Picchu

Se presupune ca orasul Machu Picchu a fost abandonat din cauza unei epidemii de variola, ramanand pierdut timp de trei secole. Ruinele incase de la Machu Picchu sunt, fara indoiala, unele dintre cele mai frumoase si enigmatice locatii stravechi din lume.  
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate