Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Tigru
Bivol    Caine    Cal    Capra    Cocos    Dragon    Iepure    Maimuta    Mistret    Sarpe    Sobolan    Tigru    
Tigru


Anii: 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2046.
Numele chinezesc: Hu
Anotimpul: iarna
Luna: februarie
Pietre pretioase: Diamantul, granatul, rubinul.
Trasaturi definitorii: Agresivitate si spirit de lupta.
Idealuri in viata: Sa fie multumit de sine si stimat de catre ceilalti.

Caracteristici
Reprezentantul acestui an este impetuos, energic, bataios, impulsiv, un luptator prin excelnta. Norocul este mereu de partea sa. Caracterizat de o energie debordanta se va implica rapid in orice fel de activitate, mai ales in cele care ii creaza senzatia jocului si a competitiei.

In hotararile pe care le va lua se va baza mai mult pe glasul inimii decat pe cel al ratiunii si acestea vor fi in functie de impulsul de moment. Pe plan intelectual va da dovada de o bogata imaginatie precum si de o inteligenta sclipitoare; logica este mai slaba, bazandu-se in totdeauna pe instinct. Norocul va fi mereu de partea sa. Va da dovada de un mare entuziasm, lucru ce-i va mobiliza pe cei din jurul sau.

Nu este genul calculat si chibzuit, este foarte agitat si risipitor si deloc rabdator. Din graba de care da dovada poate sa distruga tot ceea ce a creat; nativul nascut sub semnul Tigrului va fi sincer si direct avand un mod liber de exprimare. Este tipul independent care isi construieste singur propriul drum in viata. Va fi in stare sa intre in conflict pentru a-si impune propriile reguli.

Tigrul simte nevoia sa conduca placandu-i sa fie ascultat fara proteste; ii place sa iasa in evidenta, sa conduca, sa fie in centrul atentiei oriunde s-ar afla. Nu suporta nici un fel de constrangere, nu-i place sa i se dea ordine sau sa i se spuna cum sa procedeze pentru a-si indeplini sarcinile; daca este pus intr-un post de subordonat se sufoca. Un sfat bun de luat un calcul de cei care vor sa-i submineze autoritatea este sa se gandeasac bine cand vor face asta ca sa nu incaseze zgarieturi urate. Este destul de imprevizibil reusind sa le induca celor din jur un sentiment de nesiguranta.

In relatiile cu cei din jur este foarte prietenos, simpatic, sociabil; ii place sa arate bine si sa se puna intr-o lumina favorabila. Va fi stimat si apreciat de cei din jurul sau datorita fortei de care da dovada. Pe plan afectiv va oferi iubire cu multa generozitate si pasiune, pretinzand acelasi lucru. Este foarte gelos si posesiv.

Barbatul tigru merge intotdeauna pana la capat in tot ceea ce intreprinde. Pune mult suflet in tot ceea ce face si nu suporta jumatatile de masura. Femeia tigru are o fire incantatoare si oricine o indrageste la prima vedere. Este o fire moderna, libertina in principii si in actiuni, preocupata foarte mult de aspectul ei fizic.

Nu vede munca fara pasiune si va refuza sa se ia dupa logica, dupa ore fixe si uniforme. Nu-i place ideea de economii, organizare si siguranta financiara; va fi un mare parior, iar banii il intereseza in masura in care ii produc senzatii tari si placeri. In general riscurile asumate ii aduc castiguri foarte mari. Este uneori extrem de generos.

Dragoste
In primele momente ale relatie Tigrul este pasionat, dar dupa instalarea monotoniei va pleca. Viata sa afectiva nu este deloc complicata. Desi este plin de senzualitate si este capabil de emotii puternice, nu are prea multa rabdare cu femeile. Pentru a seduce un Tigru trebuie sa-i fie respectata nevoia de libertate, precum si cea de miscare si trebuie sa iubesti aventura.

Ascendent
Cei nascuti in intervalul orar 03;00 – 05:00 au ascendentul in zodia Tigrului. Acest ascendent ii va oferi nativului stapanire de sine si prundenta; va fi o persoana increzatoare in propriile puteri avand o vointa puternica. Efectele benefice vor fi simtite mai ales de cei nascuti in zodiil Capra, Tigru, Iepure. Compatibilitatile zodiei Tigru: cea mai buna combinatie ar fi cea cu Calul sau Cainele, iar cu Maimuta nu se intelege deloc.

Personalitati: Isaac Newton, Anghel Saligny, Ion Luca Caragiale, H.G.Wells, Zaharia Stancu, George Cosbuc, Petre Ispirescu, Lucretia Borgia, Baba Novac, cardinalul Mazarin, Matei Corvin, Nero, Karl Marx, Ludwing van Beethoven.

Compatibilitati
Compatibilitate Tigru - Sobolan: Totul depinde de capacitatea fiecaruia de a face compromisuri, caci in final tot vor aparea tensiuni intre cei doi; ca si prieteni se vor intelege bine.

Compatibilitate Tigru - Bivol: Nu se poate spune ca este o relatie tocmai buna; din cauza temperamentelor cei doi vor intra in conflict si nu vor sfarsi bine.

Compatibilitate Tigru - Tigru: Fiind doua personalitati dominatoare intre cei doi va exista o confruntare permanenta; ca sa reziste ar trebui ca macar unul sa lase de la el.

Compatibilitate Tigru - Iepure: Exista multe diferente intre cei doi, dar se vor completa unul pe celalalt.

Compatibilitate Tigru - Dragon: Este genul de relatie din care ies scantei; vor exista atat certuri cat si partide de amor intens.

Compatibilitate Tigru - Sarpe: Cei doi sunt atat de diferiti; nu au in comun de aceea e mai bine sa se evite o astfel de relatie din partea lor.

Compatibilitate Tigru - Cal: Au foarte multe in commun. Tigrul are foarte multa nevoie de Cal. Se vor intelege nebanuit de bine. Se completeaza in gandire si in activitati. Isi impart treburile gospodaresti si grijile legate de copii. Sunt niste parinti exceptionali.

Compatibilitate Tigru - Capra: Vor colabora foarte bine daca vor fi colegi. Au un respect exagerat unul fata de celalalt, ajungand sa nu se mai simta bine impreuna.

Compatibilitate Tigru - Maimuta: Este o relatie foarte dificila si recomandat pentru amandoi ar fi sa se evite.

Compatibilitate Tigru - Cocos: Relatia dintre cei doi va fi pusa la incercare de o multime de neintelegeri ce vor aparea intre ei, dar vor rezista doar daca vor comunica.

Compatibilitate Tigru - Caine: Exista o admiratie si un respect reciproc, formand un cuplu durabil in relatiile sentimentale si o foarte buna echipa in afaceri.

Compatibilitate Tigru - Mistret: Cei doi nativi vor avea o relatie stabila si o convietuire armonioasa avand parte de buna dispozitie; relatia lor este bazata pe interese comune si pe prietenie.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK