Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Luna martie in popor se mai numeste si luna martisor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

doi betivi se intalnesc seara pe strada.
-auzi ma chestia ai alba de pe cer e luna?
-nu stiu, nu sunt din cartierul acesta!

› vrei mai mult

Ce profesie sa aleg cand ma fac mare?

08 Februarie 2023

Ce profesie sa aleg cand ma fac mare?
Te-au intrebat de mic ce vrei sa te faci cand vei fi mare si ai dat cam toate raspunsurile pe care le da un copil. Ai vrut sa te faci ba doctor, ba politist, ba profesor, ba musafir. Te-ai pregatit cu siguranta sa fii si vanzator, cu toate jocurile acelea de-a magazinul, apoi te-ai visat cantand sau dansand pentru a-ti castiga traiul. Si totusi te intrebi ce profesie sa alegi cand te faci mare.


Cum iti alegi viitoarea profesie


Pe masura ce cresti, inveti lucruri noi. Si, pe masura ce stii mai multe si descoperi mai multe, pare tot mai greu sa te hotarasti la o profesie pe care ai vrea sa o ai in viitor. Pare usor pe dos, nu-i asa? Ei bine, e absolut firesc pentru simplul fapt ca ti se largesc orizonturile.


A spus cineva odata ca daca alegi o meserie pe care o iubesti, nu va trebui sa muncesti nicio zi din viata ta. Iar asta pentru ca vei face totul cu atat de multa pasiune, incat nu ti se va parea o munca grea, o corvoada.


Pentru a sti ce profesie sa alegi trebuie doar sa te analizezi cu atentie, sa te cunosti bine si sa fii sincer cu tine; nu te orienta niciodata catre o profesie care nu te atrage, doar pentru ca asa ti se spune acasa sau la scoala.


Gandeste-te mult la ce iti place si la ce calitati ai


Iti place sa faci tot felul de sporturi, adori miscarea? Ai putea fi un foarte bun sportiv de performanta, care sa faca bani din ceea ce iubeste. Desigur, vei avea nevoie de mult antrenament si de disciplina, deci nu va fi ca atunci cand alergi prin parc sau bati mingea in voie.


Iti place sa construiesti, sa modelezi, sa lucrezi mult cu mainile? Poate vei deveni arhitect, inginer sau vei lucra in constructii, ori poate o sa descoperi in viitor artizanatul.


Te pasioneaza matematica si stiintele? Asa au inceput si marii invetatori, savanti si economisti. Daca adaugi si pasiunea pentru calculatoare, poate ar trebui sa te gandesti serios la o profesie in domeniul IT.


Esti o fire artistica? Ar trebui sa iti cauti vocatia in aceasta zona, pentru ca sunt slabe sanse sa devii avocat sau medic, cum poate si-ar dori parintii tai. Iar daca adori mancarea si bucataria ar trebui sa stii ca marii bucatari profesionisti au pornit la drum exact ca tine.


In concluzie, acorda timp hobby-urilor si pasiunilor tale pentru ca in viitor s-ar putea sa faci din ele o profesie si sa iti mearga foarte bine.


Asculta-ti instinctul si dezvolta-te in directia care simti ca ti se potriveste


Poate parintii nu vor fi multumiti cu alegerile pe care le faci cand vine vorba de viitorul profesional. E o buna ocazie sa vii cu argumente, sa le explici de ce crezi in alegerea ta si de ce crezi ca asa ar fi cel mai bine pentru tine. Daca ii convingi pe ei, inseamna ca iti doresti cu adevarat acel drum.


Iesi din zona de confort pentru a ajunge sa faci ceea ce doresti in viata. Daca te vezi avand o cariera didactica, dar te invinge de multe ori timiditatea si teama de a vorbi in fata mai multor persoane, exerseaza acest lucru de cate ori ai ocazia. La fel si daca ti-ar placea sa urmezi actoria sau daca ai calitati care te recomanda pentru o cariera muzicala.


Invata mereu lucruri noi si exerseaza. Poate iubesti ceva, dar nu esti chiar atat de bun la asta. Ei bine, nu inseamna ca nu poti creste, daca nu ai un talent natural. Fa-ti timp si ai rabdare sa te perfectionezi, studiaza si aplica ceea ce ai invatat. Perseverenta si rabdarea te vor face mai bun, in timp.

Citeste si alte articole:

Care e misiunea mea in aceasta viata?
Am implinit 14 ani, ce acte sunt necesare pentru buletin?
La ce imi trebuie in viitor matematica
Nu-mi place scoala. Cum sa o indragesc?
La ce imi foloseste bacalaureatul?
Care-i diferenta dintre liceu si o scoala profesionala?
La ce imi foloseste facultatea?
Disciplina noua in liceu - Ce vom invata la Strategii metacognitive
Disciplina noua in liceu - Ce vom invata la Educatie incluziva si dezvoltarea gandirii critice

Redactia clopotel.ro

Inapoi la lista de stiri