Care e misiunea mea in aceasta viata?

3 februarie 2023, 10:35

Care e misiunea mea in aceasta viata?

Te-au intrebat mereu ce vrei sa te faci cand o sa fii mare si ai dat atatea raspunsuri, incat la un moment dat nu mai stii nici tu ce vrei. Cu cat cresti, cu atat parintii si alti adulti din preajma ta se asteapta de la tine sa hotarasti ce vrei sa faci in viitor, iar asta este de multe ori o presiune pe umerii tai. Incepi sa te intrebi, deci, care e misiunea ta in aceasta viata.

Cum iti poti da seama de acest lucru? Si cum ar putea sti un copil care abia descopera o multime de lucruri care este misiunea in viata?

Pentru inceput, gandeste-te ca misiunea este mai mult decat o meserie si este mai presus de a ajunge sa lucrezi undeva pe un salariu bun. Misiunea nu este mereu si meseria pe care o alegi, dar daca ai putea sa le combini ar fi perfect. Pentru ca atunci ar insemna ca faci ceea ce iti place cu adevarat, iar munca nu va fi niciodata o corvoada pentru tine.

Cum iti alegi misiunea in viata?

Cand esti mic, misiunea ta este sa inveti bine, sa fii ascultator si sa iti faci parintii mandri. Misiunea ta este sa fii un prieten bun si sa faci ce ti se spune. Dar cand cresti lucrurile se complica pentru ca oamenii mari asteapta de la tine sa stii ce ai vrea sa faci in viitor. Inca din gimnaziu ti se cere sa te orientezi catre o filiera la liceu fara ca tu sa ai habar de ceea ce ti-ai dori mai departe.

Gandeste-te intens la ceea ce ai vrea sa faci. Poate vrei sa ii ajuti pe ceilalti, dar nu te atrage in mod deosebit medicina. Poate iti place sa-i inveti pe altii, dar nu vrei sa devii neaparat profesor. Iti place aventura, dar nu te gandesti la nicio meserie care sa ti-o ofere.

Misiunea in viata este dincolo de materiile la care esti bun la scoala, de notele pe care le iei sau de ceea ce cred parintii ca ar fi o meserie ce ti s-ar potrivi.

Gandeste-te bine la ce ti-ai dori sa faci, documenteaza-te despre optiunile profesionale pe care le ai avea. Apoi incearca sa-ti imaginezi cum ai arata ca avocat sau ca pompier, ca profesor sau ca functionar. Crezi ca ar fi misiuni care iti vor aduce satisfactii in fiecare zi a vietii tale? Daca ai cea mai mica indoiala, probabil ca nu.

Daca nu iti dai seama care este misiunea ta in viata, inca, nu lasa acest lucru sa te afecteze. Ai timp sa o descoperi si daca vei sta de vorba despre asta cu adulti sinceri, iti vor spune ca nici ei nu au stiut atat de devreme ce voiau sa faca in viata.

Inainte de a-ti hotari viitorul, ar fi mai bine sa te preocupe prezentul pentru ca in functie de el vei primi si raspunsurile pe care le cauti. Fii un copil empatic, bun cu altii, concentreaza-te pe copilarit si pe invatat si relaxeaza-te. Daca simti, totusi, presiunea alegerii unui drum in viata, discuta despre asta cu parintii, cu un frate mai mare,cu o matusa sau chiar cu un profesor de la scoala care iti inspira incredere. Ei te vor ajuta sa intelegi in timp care este misiunea ta in viata, iar aceasta se alege in functie de personalitatea pe care o ai, de preocuparile care au cu adevarat sens pentru tine si de valorile cu care ai crescut. Daca, spre exemplu, iti place dansul si chiar faci cursuri de dans, este putin probabil sa iti doresti intr-o zi sa devii matematician, IT-ist sau un fizician de renume mondial, sa zicem.

Misiunea in viata este ceva ce se descopera pas cu pas, pe masura ce inveti lucruri noi si descoperi noi domenii de interes. Asa ca nu lasa pe nimeni sa iti strice copilaria cu presiuni inutile!

Citeste si alte articole utile:

Cum sa ma apar de cainii fara stapan?
Am implinit 14 ani, ce acte sunt necesare pentru buletin?
Cum te echipezi corect pentru o drumetie pe munte
De ce nu scap de raceala? Cauze ale racelii prelungite
Cum sa le spun parintilor ca simt nevoia sa merg la psiholog?
Cum sa iti convingi parintii sa iti redecoreze camera
Cum sa iti convingi parintii sa te lase sa dai o petrecere acasa
Cum sa negociez cu parintii pentru a obtine anumite avantaje?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lacul Sf. Ana este un lac de tip vulcanic.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula, plictisit de oaspetii care l-au retinut pana tarziu:
- Tocmai am fost sunat de pompieri. Mi-au spus ca la cineva dintre voi arde casa, dar n-am inteles exact la cine!

› vrei mai mult