Top 7 tari de vizitat iarna

28 decembrie 2022, 11:46

Top 7 tari de vizitat iarna

A venit si iarna, macar din punct de vedere calendaristic. Desi afara este destul de frig, zapada pare ca se lasa din nou asteptata, cum a tot facut-o si in ultimii ani in Romania.

Daca ti-ai pierdut speranta ca vom mai avea prea curand ierni din acelea ca in povesti in Romania, poti visa la calatorii in cele mai bune tari de vizitat iarna. Poate iti convingi parintii sa faca un efort sau poate pur si simplu iti faci o lista pentru cand vei fi suficient de mare sa calatoresti singur.

Tari ideale pentru o vacanta de iarna ca-n povesti

Daca esti fan iarna si zapada si te-ai saturat de iernile friguroase, dar mai mult ploioase care par sa devina o obisnuinta la noi, iata unde ai putea vrea sa ajungi macar o data in viata.

Finlanda este o tara de o frumusete aparte, cu munti si rauri ce creeaza un peisaj incredibil, cu locuri in care poti schia si in care te poti bucura din plin de zapada. In Finlanda poti merge intr-un safari cu sanii trase de caini, poti invata sa conduci o sanie trasa de reni si sa admiri faimoasa aurora boreala, un spectacol de lumini pe care nicio fotografie sau pictura nu il poate reproduce la adevarata sa intensitate.
Finlanda - aurora boreala

Tot in Finlanda, in regiunea Rovaniemi, poate fi vizitata casa lui Mos Craciun, un loc in care spiritul Craciunului i-ar cuprinde si pe tafnosii Grinch si Ebeneezer Scrooge.

Islanda este patria gheturilor si a zapezilor si este destinatia perfecta pentru iubitorii iernii. Ghetarul Svinafellsjokull, plaja Solheimasandur sunt destinatiile preferte de turisti, alaturi de Kirkju Fell si Gullfoss, ori de Peninsula Snaefellsnes. Sunt amintiri care, odata create, te vor insoti toata viata. Si daca nu crezi ca ai sanse sa ajungi pe acolo vreodata, poti sa te bucuri de frumusetea acestor locuri macar intr-o calatorie virtuala.

Islanda - Cascada Gullfoss

Canada
este o destinatie perfecta pentru o vacanta de iarna, gratie peisajelor si locurilor magnifice pe care le ofera turistilor. Statiunea de schi Whistler, cascada Niagara, orasul Quebec cu faimosul sau caraval de iarna, ce are loc in luna februarie, toate sunt experiente de neratat.

Quebec - Chateau Frontenac

Ceva mai aproape de casa este Austria, cu fabuloasa Viena impodobita toata iarna, pentru a gazdui targuri de Craciun, dar si cu zonele sale rurale pur si simplu spectaculoase, care parca te incarca de energie.

Estonia este o tara cu peste 1500 de insule si cu paduri magnifice. Capitala Tallin este acoperita de sus pana jos de zapada si gazduieste anual unui dintre cele mai tari Targuri de Craciun, dar daca tot ajungi in Estonia ar fi si pacat sa ratezi Hiiuma, un oras care iarna se transforma intr-un paradis alb, pe care soarele zugraveste la apus curcubee pe zapada.

Olanda este si ea o destinatie excelenta pentru vacante de iarna, mai ales ca prin toate orasele sunt festivaluri tematice. Cel mai cunoscut este Festivalul Dickens, organizat la Deventer, in timpul caruia pe strazi se recreeaza atmosfera secolului al XIX-lea, iar oamenii se costumeaza in personaje din cartile autorului. La Valkenburg este organizat un targ de Craciun care atrage mii de turisti curiosi sa vada sate in miniatura, sculpturi in nisip si standuri cu produsetraditionale de Craciun.

Slovenia trebuie sa se afle pe lista vacantelor de iarna de vis. Lacul Bled, in a carui suprafata se oglindesc spectaculos munii si padurea, pare desprins dintr-o carte postala creata dupa un basm. Capitala Ljubljana este o destinatie superba, iar Lacul Bohjin, cel mai mare din tara, te intampina cu un peisaj mirific, creat parca pe comanda de cel mai mare indragostit de iarna din toate timpurile.

Citeste si alte articole despre topuri:

Topul celor mai bune animatii de Craciun
Topul celor mai bune filme de Craciun
Topul filmelor de la Marvel inainte de Thor: Love and Thunder
Top 10 tari cele mai frumoase de pe planeta
Top 10 cele mai rapide animale
Top 10 cele mai puternice animale
Top 7 secrete pentru un zambet perfect sanatos
Top cinci muzee din lume
Top cele mai neobisnuite animale
Top 5 cele mai cool sporturi
Top 5 aplicatii pe telefon create pentru copii
Top 10 cu cele mai bune statiuni de schi din Europa

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei participa la o intalnire foarte importanta, alaturi de cateva persoane foarte importante. Daca stai bine cu banutii, ar fi o idee buna sa iti achizitionezi o tinuta noua pentru ca in astfel de circumstante, prima impresie chiar conteaza!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ursii polari parcurg pana la 5000 km in cautare de hrana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La intrunirea recenta a G8, unde se discuta problema Kosovo-ului, a sarbilor si a albanezilor, dupa o ora de discutii, Jacques Chirac scoate un ceas cu capac sa vada cat este ora, iar pe capac era gravat "De la Bill Clinton pentru Jacques Chirac". Dupa o perioada de discutii, scoate si Clinton un ceas de argint cu capac, iar pe capac era gravat "De la Jacques Chirac pentru Bill Clinton". Dupa alta ora de discutii aprinse, Boris Eltin scoate un ceas din aur cu diamante, iar pe capac era gravat "De la Matei Basarab pentru Vasile Lupu".

› vrei mai mult