10 retete pe care copiii de peste 11 ani ar putea sa le gateasca singuri

8 aprilie 2022, 12:51

Tuturor ne place sa mancam ceva bun si preparat cu dragoste. Si chiar daca esti copil si nu prea ai experienta in bucatarie, poti sa fii chiar tu cel care gateste din cand in cand pentru intreaga familie, sub supravegherea unui printe.

Iata 10 retete extrem de simple, pe care un copil de 11 ani ar putea sa le gateasca singur. Si daca simti nevoia poti cere chiar si ajutorul parintilor. Nu vom spune nimanui ca ai trisat putin!

1. Spaghete Bolognese

Toata familia va adora acest preparat. Sosul bologonese poate fi preparat in casa sau cumparat de-a gata. Doar pastele sunt cele care trebuie fierte si scurse, inainte de a fi amestecate cu sosul si servite.

Spaghete Bolognese


2. Omleta zdrentuita cu paine prajita
Ouale sunt o sursa importata de proteine si un aliment foarte gustos. In plus, nu ai cum sa gresesti o omleta zdrentuita. Servita pe o felie de paine prajita, aceasta este varianta ideala pentru un mic dejun rapid sau pentru o cina usoara.

3. Omleta clasica simpla sau in combinatie cu alte ingrediente

Omleta este foarte simplu de facut. Chiar mai simplu decat ouale „ochi”. trebuie doar sa bati bine ouale si sa le pui intr-o tigaie bine incinsa. Daca ai pofta de o omleta cu o savoare aparte, poti introduce in compozitie branza sau cascaval, verdeturi, legumele tale favorite precum ardeiul kapia sau ardeiul gras ori ceapa verde si chiar sparanghel.

Omleta clasica simpla sau in combinatie cu alte ingrediente

4. Paine prajita cu branza

Totul se prepara la grill sau chiar la sandwich maker, in doar cateva minute. Poti folosi orice tip de branza care iti place si in doar cateva minute vei avea in fata un preparat delicios.

5. Terci de ovaz

Acesta este un mic dejun delicios, iar daca il combini si cu cateva fructe proaspete sau congelate, succesul va fi asigurat.

Terci de ovaz

6. Tocanita

Desi pare o reteta complicata pentru ca are multe ingrediente, o astfel de tocanita se poate face in doi timpi si trei miscari.

7. Pancakes sau clatitele americane

Daca prepararea clatitelor poate fi o treaba mai delicata, la pancakes nu prea ai cum sa dai gres. Toata familia le va savura cu placere simple, cu sirop de artar, miere sau dulceata.

Pancakes sau clatitele americane

8. Pizza

O pizza de casa este si distractiv de facut, si delicioasa. Ai libertate totala atunci cand vrei sa faci pizza pentru familia ta si poti sa te joci cu ingredientele fix cum iti place.

Pizza

9. Burger

Acest preparat este mai simplu decat crezi. Daca ai nevoie de ajutor, poti ruga pe cineva sa pregateasca bucatile de carne pe gratar sau la tigaie, iar in rest poti monta totul dupa bunul plac, cu salata, branza, rosii, castraveti, ceapa, verdeturi si orice altceva doresti.

Burger

10. Macaroane cu branza

Fie dupa reteta clasica, fie dupa cea americana, mac and cheese este o reteta simpla pentru orice mic bucatar.

Macaroane cu branza

Afla Cat la suta esti dependent de mancare? 
sau Ce condiment esti?
sau Ce fel de mancare esti?
sau Superstitii despre mancare
sau Verifica-ti cunostintele in testul alimentelor

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pinguinul este singura pasare care poate inota dar nu poate zbura.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un scotian cumpara un autoturism.
Scotianul: - Cat consuma masina?
Vanzatorul: - O lingurita, la suta!
Scotianul: - Lingurita mare sau mica?

› vrei mai mult