Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

27 noiembrie

- 1710 -

Se naste fizicianul Anders Celsius

La 27 noiembrie 1701 se naste fizicianul si astronomul Anders Celsius, cel care a inventat scara termometrica centesimala, Scara Celsius. Verifica-ti cunostintele despre termometru in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 1818 -

Se naste Aron Pumnul

La 27 noiembrie 1818 se naste omul de cultura Aron Pumnul, unul dintre fruntasii Revolutiei din Transilvania de la 1848, carturar roman, lingvist, filolog si istoric literar, profesor al lui Mihai Eminescu. Citeste poezia scrisa de Eminescu - La mormantul lui Aron Pumnul!

- 1867 -

Se naste Grigore Antipa

Grigore Antipa

La 27 noiembrie 1867 se naste Grigore Antipa, biolog, oceanolog si zoolog, membru al Academiei Romane si cel care a reorganizat Muzeul de Istorie Naturala din Bucuresti, institutie ce azi ii poarta numele.

Muzeul Antipa

- 1884 -

Se naste Vasile Voiculescu

Vasile Voiculescu

La 27 noiembrie 1884 se naste Vasile Voiculescu, medic, poet, dramaturg si prozator roman. In domeniul literar s-a distins in principal ca poet si prozator. Dintre operele sale amintim "Parga", "Zahei orbul", "Capul de zimbru" sau "Lostrita - Caprioara din vis". Citeste poeziile lui Vasile Voiculescu in sectiunea Poezii din site-ul clopotel.ro

- 1885 -

Se naste Liviu Rebreanu

Liviu Rebreanu

La  27 noiembrie 1885 se naste Liviu Rebreanu, academician, prozator si dramaturg roman. Printre cele mai importante scrieri literare ale lui Liviu Rebreanu se numara Ion, Ciuleandra, Rascoala, Catastrofa, Adam si Eva sau Padurea Spanzuratilor.

Padurea spanzuratilor

Testeaza-ti cunostintele despre Padurea spanzuratilor in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

Testeaza-ti cunostintele despre Ion in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

Ion