Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

26 noiembrie

- 1810 -

Se naste inventatorul englez William George Armstrong

La 26 noiembrie 1810 se naste William George Armstrong, inginer si inventator englez, cel care a realizat acumulatorul hidraulic. Acesta cuprindea un cilindru mare umplut cu apa , cu un piston , care ar putea ridica presiunea apei in interiorul cilindrului si in conductele de alimentare la 600 livre pe inch patrat (42 kg pe cm patrat). Astfel, masinile cum ar fi palanele, capstanele, platourile si portile pentru docuri ar putea fi lucrate in aproape orice situatie. Verifica-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 1832 -

Primul tramvai stradal din lume

La 26 noiembrie 1832 este pus in functiune in New York City primul tramvai stradal din lume. Acesta folosea cai si magari pentru tractiunea vagoanelor, de regula cate doi la un vagon. Ocazional erau folosite si alte animale iar in cazuri de urgenta, oameni. In Romania, primul tramvai, de asemenea tras de cai, a functionat in Timisoara incepand cu anul 1869, fiind inlocuit in 1899 de tramvaiul electric.

Tramvai

- 1901 -

Se naste scriitorul Mihail Drumes

La 26 noiembrie 1901 se naste Mihail Drumes, dramaturg, nuvelist, realizator de proza scurta si romancier roman, foarte popular in perioada interbelica. Cunoscut pentru opere literare precum "Scrisoarea de dragoste", "Invitatie la vals" sau "Elevul Dima dintr-a saptea".