Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

21 noiembrie

- 1615 -

Batalia de la Tatareni

La 21 noiembrie 1615 a avut loc Batalia de la Tatareni. Alexandru Movila, sprijinit de nobilii polonezi Mihai Wisniowiecki si Samuel Koreki, îl invinge pe stefan Tomsa si se inscauneaza domn al Moldovei. Alexandru Movila a fost domn al Moldovei in perioada 22 noiembrie 1615 – 2 august 1616.

- 1694 -

Se naste Voltaire

La 21 noiembrie 1694 se naste Voltaire (Francois Marie Arouet), filosof si scriitor iluminist francez, creator al curentului filosofic “voltairianism” care respingea fanatismul, prejudecatile, intoleranta si a abuzurile de orice fel si afirma ratiunea umana. Descopera mai multe informatii despre Voltaire in sectiunea Referate din site-ul clopotel.ro

- 1996 -

Ziua mondiala a televiziunii

La data de 21 noiembrie este marcata, anual, Ziua mondiala a televiziunii (World Television Day). Proclamata în 1996 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite, Ziua Mondiala a Televiziunii isi propune sa recunoasca influenta din ce în ce mai mare pe care televiziunea o exercita asupra proceselor de luare a deciziilor, in special prin atragerea atentiei publice asupra conflictelor, amenintarilor la adresa pacii si a securitatii sau a altor aspecte vitale precum problemele economice si sociale.