Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

19 noiembrie

- 1882 -

Se naste Aurel Vlaicu

La 19 noiembrie 1882 se naste Aurel Vlaicu, inginer roman, inventator si pionier al aviatiei romane si mondiale. In cinstea lui, comuna Bintinti se numeste astazi Aurel Vlaicu. Descopera mai multe informatii despre Aurel Vlaicu in sectiunea Referate din site-ul clopotel.ro

- 2000 -

Ziua internationala de prevenire a abuzului asupra copilului

Ziua internationala de prevenire a abuzului asupra copilului (“World Day for Prevention of Child Abuse”) este marcata in fiecare an la 19 noiembrie. Instituita in anul 2000, de catre The Women’s World Summit Foundation (WWSF), pentru a mobiliza guvernele si comunitatile sa ia masuri pentru prevenirea abuzului asupra copiilor, Ziua internationala de prevenire a abuzului asupra copilului a devenit un eveniment tot mai cunoscut in fiecare an.

- 2013 -

Ziua mondiala a toaletei

In fiecare an, la 19 noiembrie, se marcheaza Ziua mondiala a toaletei (World Toilet Day), cu scopul de a atrage atentia asupra faptului ca circa 4,5 miliarde de oameni de pe glob traiesc fara acces la conditii sigure de salubritate (WC-uri), in ciuda dreptului recunoscut la apa si igiena. Ziua de 19 noiembrie a fost desemnata de ONU ca Ziua mondiala a toaletei, in iulie 2013, prin Rezolutia “Igiena pentru toti”.