Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

24 octombrie

- 1945 -

Ziua Natiunilor Unite

La 24 octombrie, anual, este sarbatorita Ziua Natiunilor Unite, care marcheaza intrarea in vigoare, in 1945, a Cartei Organizatiei Natiunilor Unite. Prin ratificarea acestui document fondator de catre majoritatea semnatarilor sai, inclusiv a celor cinci membri permanenti ai Consiliului de Securitate, Organizatia Natiunilor Unite si-a inceput oficial activitatea.

- 1961 -

Ziua mondiala a luptei impotriva poliomielitei

Pe 24 octombrie este marcata in fiecare an "Ziua mondiala a luptei impotriva poliomielitei". In 1961, Albert Sabin a dezvoltat primul vaccin oral monovalent impotriva poliomielitei, urmat de vaccinul oral trivalent impotriva poliomielitei in 1963, care a redus poliomielita la nivel mondial cu 99%.

- 1972 -

Ziua internationala a dezvoltarii informationale

Organizatia Natiunilor Unite (ONU) sarbatoreste in fiecare an, la 24 octombrie, Ziua mondiala a dezvoltarii informationale (International Day of Information Development). Aceasta zi a fost proclamata de Adunarea Generala a ONU in 1972, prin Rezolutia 3038 (XXVII), pentru a sublinia rolul central al dezvoltarii in activitatea organizatiei, potrivit www.un.org. Adunarea Generala ONU a stabilit celebrarea Zilei internationale pentru dezvoltarea informationala la aceeasi data cu sarbatorirea Zilei Natiunilor Unite.