Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

19 iunie

- 1899 -

Se naste George Calinescu

La 19 iunie 1899 se naste George Calinescu, critic si istoric literar, dramaturg, poet, prozator roman (nascut in 1899). 

- 1979 -

Ziua internationala a plimbarii

La 19 iunie se celebreaza ziua internationala dedicata plimbarii. Ziua internationala a plimbarii a fost initiata de W. T. Rabe, in anul 1979, ca o reactie impotriva alergarii excesive, a jogging-ului. Se zice ca a fost strabatut de aceasta idee pe cand se afla la Grand Hotel din Mackinac Island, in Michigan, din SUA, inspirat de terasa acestui hotel, presupusa a fi cea mai lunga din lume (circa 200 de metri).

- 1998 -

Are loc lansarea filmului de animatie "Mulan"

La 18 iunie 1998 este lansat (in Statele Unite ale Americii) filmul de animatie de la Disney, Mulan. Premiera romaneasca a filmului a avut loc in decembrie 1998. Povestea filmului se bazeaza pe legenda chineza a lui Hua Mulan. Intr-o China antica plina de prejudecati, o tanara se inroleaza in armata in locul tatalui sau care era batran si bolnav, desi pedeapsa pentru fetele care indraznesc sa se încorproreze in armata este moartea. Descarca planse de colorat cu Mulan!