Evenimentele istorice ale zilei

Aici gasesti in fiecare zi evenimentele ce si-au lasat amprenta asupra istoriei

Descopera-le pe cele mai importante!

17 iunie

- 1889 -

Mihai Eminescu este inmormantat

La 17 iunie 1889 are loc inmormantarea lui Mihai Eminescu la cimitirul Bellu. Testeaza-ti cunostintele despre Eminescu si Luceafarul in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

- 1923 -

Se infiinteeaza Oficiul National de Educatie Fizica

La 17 iunie 1923 ia fiinta Oficiul National de Educatie Fizica (ONEF) dupa ce la data de 15 iunie a fost promulgata legea, iar in 17 iunie a fost publicata in Monitorul Oficial. Este prima institutie de invatamant superior pentru pregatirea profesorilor de educatie fizica din Romania A fost a 10-a institutie de acest fel din lume si a 5-a din Europa.  Numele institutiei a fost schimbat pe parcursul existentei sale, pana la cea prezenta -  Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, cunoscuta si ca UNEFS.

- 1994 -

Ziua mondiala pentru combaterea desertificarii si a secetei

Ziua de 17 iunie a fost declarata Ziua mondiala pentru combaterea desertificarii si a secetei de catre Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, fiind adoptata printr-o rezolutie in decembrie 1994. Potrivit ONU, marcarea acestei zile este motivata de faptul ca desertificarea si seceta sunt probleme de o dimensiune globala in sensul ca ele afecteaza toate regiunile lumii si ca este necesara o actiune comuna a comunitatii internationale pentru a combate desertificarea si seceta, in special in Africa. Ziua mondiala pentru combaterea desertificarii si a secetei are ca obiective promovarea constientizarii publice a degradarii terenurilor si atragerea atentiei asupra implementarii Conventiei Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii (UNCCD).