Enciclopedia Clopotel
Adauga Articol
Richard Gere
Richard Gere


Richard GereRichard Gere, unul dintre cei mai iubiti actori ai anilor '80, s-a nascut pe 31 august 1949 in Philadelphia. In copilarie i-a placut muzica, motiv pentru care a invatat sa cante la cateva instrumente si chiar a compus melodii pe care le interpreta la spectacolele scolare. Dupa ce a absolvit liceul, Richard Gere, s-a inscris la Universitatea din Massachusetts, insa renunta dupa doi ani pentru a-si incepe cariera in actorie.

Ajuns la Londra, Gere a impresionat prin talentul sau, inca de la primul rol din filmul "Grease" lansat in anul 1973, pentru ca mai apoi, in anul 1978 sa plece in Tibet si Nepal si sa treaca la religia budista.

Richard Gere se bucura de un mare succes dupa rolul din Americam Gigolo, ajungand astfel la statutul de mare star. In 1988 refuza rolul din "Die Hard", rol ce va fi preluat de Bruce Willis. Un alt rol important l-a avut in fimul Pretty Women in anul 1990, in urma caruia a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor.

In anul 1991 este ales ca fiind unul dintre cei mai frumosi barbati in viata, fiind de asemenea apreciat pentru talentul sau de pianist si compozitor. Este unul dintre membrii fondatori ai asociatiei "Casei Tibetane", fiind direct intereseat de Cultura Tibetului.

Filmografie:

- American Gigolo (1980)
- The Cotton Club (1984)
- King David (1985)
- No Mercy (1986)
- Pretty Woman (1990)
- Internal Affairs (1990)
- Final Analysis (1992)
- Sommersby (1993)
- Mr. Jones (1993)
- First Knight (1995)
- Red Corner (1997)
- The Jackal (1997)
- Dr. T and the Women (2000)
- Unfaithful (2002)
- Chicago (2002)

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate