Macarons: istoria, povestea sau originea celebrului fursec

14 iulie 2023, 14:27

Macarons

Delicatesele macarons au o istorie bogata si fascinanta, iar originea lor este subiectul unor dezbateri si legende. Iata cateva informatii despre povestea acestui fursec delicios:

Originea exacta a macaronurilor nu este clara, dar se crede ca acestea au aparut in Italia in secolul al XVI-lea, in timpul Renasterii. De fapt, termenul "macaron" provine din cuvantul italian "maccherone" sau "maccarone", care se refera la o pasta de migdale dulci. Acestea aveau o forma rotunda si erau asemanatoare cu macaronurile moderne.

Cu toate acestea, macarons, asa cum le cunoastem astazi, au devenit celebre in Franta. Se crede ca Catherine de' Medici, o printesa italiana care s-a casatorit cu regele francez Henric al II-lea in secolul al XVI-lea, a introdus aceste delicatese in Franta. Se spune ca ea si-a adus bucatarii italieni care pregateau aceste mici prajituri pentru ea si pentru curte.

Cu toate acestea, macarons au evoluat semnificativ in secolele care au urmat. In secolul al XVII-lea, in orasul Nancy din Franta, au aparut macaronuri cu doua bucati lipite impreuna cu o crema intre ele. Acest stil de macaron a devenit cunoscut sub numele de "macaron de Nancy".

In secolul al XIX-lea, Pierre Desfontaines de la faimoasa patiserie Ladurée din Paris a venit cu ideea de a uni macaronurile cu o gama variata de creme si gelée, creand astfel celebrele macarons pariziene cu o forma rotunda si o textura crocanta in exterior, dar moale si matasoasa in interior. Aceasta a fost o inovatie importanta care a pus bazele macaronurilor pe care le savuram astazi.

De atunci, macaronurile au devenit extrem de populare in intreaga lume si sunt considerate un simbol al bucatariei franceze. Ele se gasesc intr-o varietate de arome si culori, iar renumele lor a crescut semnificativ, devenind un deliciu rafinat si apreciat in multe culturi.

Astazi, exista numeroase patiserii celebre care produc macarons de inalta calitate, cum ar fi Ladurée, Pierre Hermé si multi altii, care continua sa inoveze si sa incante iubitorii de deserturi din intreaga lume cu aceste minunate delicatese.

Citeste si alte istorioare despre: 

Istoria cafelei
Istoria pastelor
Istoria ciocolatei
Istoria croissantului
Istoria pufuletilor
Istoria pizzei

Redactia clopotel.ro
sursa foto: pixabay.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru o viata sanatoasa, respectati mesele principale ale zilei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Cat e ceasul? -Zece...,patru fara zece!!!

› vrei mai mult